Halti Vandringsdestnationer nära HelisngforsHalti Vandringsdestinationer nära Helsingfors

FRÅN STADENS PULS TILL NATURENS LUGN

de bästa vandringsdestinationerna nära Helsingfors

Huvudstadsregionen i Finland är en utmärkt bas för naturentusiaster, med många vandringsdestinationer bara ett stenkast i ifrån. I det här blogginlägget presenterar vi några av dessa platser där du kan njuta av naturens lugn och skönhet alldeles i närheten av den finska huvudstaden.

Hanikkas naturstig

Sommarö i Esbo: En bit av naturen väntar precis i utkanten av staden. Hanikkas naturstig och fågeltorn låter dig utforska det lokala djur- och fågellivet. Leden är flexibel, med fantastisk utsikt över kusten, frodiga ängar och skogsområden. Längs vägen kan du få syn på en mängd olika fåglar som lever i skärgårdens varierande ekosystem.

Halti Hanikkas Naturstig i Esbo

Lapakisto Rekreaktionsområde

Lapakisto Rekreaktionsområde nära Lahtis: Ett varierat landskap med sjöar, terräng och små kärr bildar en spännande mosaik. I området finns flera lägereldsplatser och vindskydd för en avkopplande paus. Fem markerade leder slingrar sig genom landskapet, totalt 23 kilometer. Räkna med strandpromenader, stigar och klippor. Vissa leder är tillgänglighetsanpassade.

Halti Lapakisto Rekreationsområde
Halti Lapakisto Rekreationsområde
Halti Lapakisto Rekreationsområde
Kopparnäs Rekreaktionsområde

Kopparnäs Rekreaktionsområde nära Ingå och Sjundeå: Kopparnäs kännetecknas av utsökta kust- och inlandsklippor som erbjuder panoramautsikt över havet och skärgården. Bland klipporna finns skogar, ängar, våtmarker och åkrar. Från klipporna vid havet kan man se fantastiska solnedgångar och segelbåtar som passerar.

Halti Koparnäs Rekreationsområde
Halti Kopparnäs Linlo Friluftsholme

Linlo Friluftsholme: Linlo ligger mellan Porkala och Obbnäs och är ett mångsidigt resmål som lätt kan fylla hela din dag. Du kan göra upp en lägereld i de särskilda vindskydd som finns utspridda på ön.

Meiko i Kyrkslätt: När du vandrar genom denna terräng kommer du att möta ett varierat landskap med sjöar och dammar. Flera markerade rutter följer stränderna, så att du kan lyssna på lommarnas spöklika läte som ekar från sjön.

Borgå: Förutom sina historiska platser erbjuder Borgå även friluftsmöjligheter. Varlaxuddens friluftsområde erbjuder en fest för ögonen och en tillflyktsort för sinnet vid havet. Majestätiska klippor vid havet inbjuder dig att blicka ut över horisonten och utforska släta klippformationer. Det finns också särskilda områden för picknick.

Noux Nationalpark: Noux ligger en halvtimmes bilresa från Helsingfors och erbjuder olika utomhusaktiviteter utöver vandring. Hyr en kanot eller kajak från Haukkalampi eller Pitkäjärvi för en lugn paddeltur. Du kan också hyra en fatbike från Haltia Nature Center för att utforska de närliggande områdena. I parken finns många markerade leder genom vackra skogar. Glöm inte att besöka utställningarna på Haltia Nature Center.

Sibbo Storskog: Ett annat fantastiskt vandringsmål nära Helsingfors. Parken erbjuder mångsidiga naturstigar som slingrar sig genom fascinerande vildmark och våtmarker. Sibbo Storskog har ett fängslande landskap med klippiga kullar, kärr och skogar. Under din vandring kanske du till och med får syn på vilda djur som älgar och fåglar.

Letar du efter fler destinationer i närheten?Uuvis webbplats finns
omfattande information om friluftsområden i Nyland, inklusive de som förvaltas av Uuvi, Esbo, Helsingfors, Kyrkslätt, Sibbo, Vanda, Vichtis och Forststyrelsen