HALTI X SPINNOVA

Haltis urbana parkas tillverkad i SPINNOVA®-fiber finns i butik i April.


Haltis Kallio®-kollektion kompletteras med vindtät och vattenavvisande parkas tillverkad av SPINNOVA®-fiber och bomull. Jackan kommer att finnas tillgänglig i vår nätbutik och Haltis butik i varuhuset Stockman (4:e våningen) från den 4 april. Jackan är designad i Finland och tillverkad i Estland.

Finska outdoor-märket Halti och tillverkaren av hållbara textilfiber Spinnova släpper Cyclus unisex-parkas i butik i april. Jackan är en del av Kallio® by Halti-kollektionen, som inkluderar tekniska och tidlösa plagg för stadsmiljö. Jackan kommer att finnas tillgänglig som ett begränsat parti.

Cyclus unisex parkas är en hyllning till Haltis rötter i friluftsliv och naturliga fibrer. Dessa rötter inspirerar jackans färger, stil och material. Jackan är tillverkad av miljövänlig SPINNOVA®-fiber och bomull, färgad med Imogos hållbara teknologi från Sverige. Mycket lite vatten och inga skadliga kemikalier används vid tillverkningen av SPINNOVA®-fiber. Fibern är också helt biologiskt nedbrytbar och återvinningsbar. Hållbarhet och enkel reparation beaktas även i varje detalj i designen samt materialåtervinningsbarheten. Parkasen är en unisexmodell och dess marknadsföreslagna pris är 3 999 kr.

"Det här har varit en givande läroprocess i användningen av nya fibrer och ansvarsfull färgningsteknik i textilproduktionen. En tidlös jacka som lämpar sig för vardagsbruk valdes ut till vår första gemensamma produkt med Spinnova”, säger Aki Kuusilehto, vd för Halti.

Halti Cyclus Unisex Parkas

"I designen ville jag gå tillbaka till Haltis rötter - inte som en replik utan som en modern urban hyllning. Utgångspunkterna för designen var tidlöshet, teknisk funktionalitet och respekt för naturen. Dessa kriterier ledde till att vi valde SPINNOVA®-fiber som huvudmaterial. Jackan tål olika väderförhållanden, kan lätt repareras och dess material kan återvinnas i slutet av sin livscykel,” förklarar Haltis designer Hanna Koivula.

Mediakontakt:
Kim Poulsen, VD på Spinnova, comms@spinnova.com
Aki Kuusilehto, VD på Halti, aki.kuusilehto@halti.fi

Halti Spinnova Cyclus Parkas

Halti Spinnova Cyclus Parkas

SPINNOVA

Spinnova revolutionerar den globala textilproduktionen. Med sin bas i Finland har Spinnova utvecklat en banbrytande teknologi för att tillverka textilfiber av trä eller avfall, såsom läder, textil eller jordbruksavfall, utan skadliga kemikalier.

Den patenterade SPINNOVA®-fibern skapar inget avfall, sidoströmmar eller mikroplaster, och dess CO2-utsläpp och vattenanvändning är minimal. SPINNOVA®-materialet är snabbt biologiskt nedbrytbart och cirkulärt. Spinnova har åtagit sig att endast använda hållbara råvaror som FSC-certifierat trä och avfall. SPINNOVA®-fiber produceras utan skadliga eller komplexa kemiska processer, och materialet ger en känsla av naturliga fibrer som bomull och linne.
www.spinnova.com

Halti

Halti är ett finländskt premium outdoor-varumärke, med uppdraget att utrusta människor för ansvarsfullt friluftsliv, i alla väder. Genom åren har Halti utrustat världens främsta idrottare, expeditioner, såväl som människor för vardagligt utomhusliv och -aktiviteter. Den nordiska naturen inspirerar Haltis design och produktutveckling. Med Think Ahead, Haltis program för hållbar utveckling, tar Halti ansvar för sina sociala, miljömässiga och ekonomiska fotavtryck. Halti designar tidlösa och hållbara produkter och är engagerade i att hitta fler och mer hållbara material och produktionsmetoder.

www.haltiworld.se

www.halti.com