Halti Hållbarhetsprogram We Think AheadHalti Hållbarhetsprogram We Think Ahead

WE THINK AHEAD

HALTI WORLD BLOG

Den rena naturen är inte längre en självklarhet, så vi på Halti vill blicka långt in i framtiden och göra vårt bästa för att säkerställa att kommande generationer också kan njuta av den som vi har gjort. Alla Haltis åtgärder bygger på respekt för både miljö och människor - våra produkter är trots allt utformade för utomhusaktiviteter och sport. Hållbarhet är ett av våra kärnvärden som styr våra dagliga handlingar.

Kärnan i Haltis hållbarhetsarbete är programmet Think Ahead. Det etablerades redan 2010 och sedan dess har hållbarhet varit en viktig del av Haltis affärsstrategi.

Idag innebär Think Ahead att vi tar ansvar för vårt sociala, miljömässiga och ekonomiska fotavtryck. Vi kommunicerar öppet våra åtaganden när det gäller material, miljö, cirkulär ekonomi och mänskliga rättigheter.

Material
 • Som bluesign® systempartner förbättrar vi kemikaliesäkerheten och minskar användningen av miljöskadliga kemikalier i vår textilproduktion.

 • Vi använder inte PFC i våra vattenavvisande behandlingar.

 • Vi har åtagit oss att öka användningen av återvunna och förnybara material i vår tillverkning och logistik. I vår klädkollektion för höst-vinter 2023/24 är 96 % av plaggen tillverkade av helt eller delvis återvunnet material.
Halti hållbarhet material
Halti hållbarhet material

Miljö och utsläpp

 • Vi är engagerade i det internationella initiativet Science Based Targets (SBTi). Vi kommer att definiera utsläppsminskningsmål som ligger i linje med Parisavtalets syfte att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader Celsius. Våra mål kommer att omfatta hela vår värdekedja.

 • Vi har åtagit oss att minska utsläppen genom att optimera logistik och verksamhet vid vårt huvudkontor i Finland. Vårt huvudkontor har tilldelats WWF:s Green Office-certifiering för detta arbete.

 • Vi är fast beslutna att bidra till materiella och tekniska innovationer i vår bransch.
Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor
 • Vi har bundit oss till att endast använda granskade fabriker i högriskländer. Hösten 2023 är alla våra fabriker i högriskländer granskade.

 • Vi besöker regelbundet våra fabriker.

 • Vi har starka relationer med våra underleverantörer - vissa av dem har vi arbetat med i över 40 år.

 • Vi publicerar en leverantörslista på vår webbplats, med uppgifter om var varje produkt tillverkas och hur länge partnerskapet varat.

Cirkulär ekonomi och tidlösa produkter

 • Vi designar tidlösa, hållbara och lättåtervinningsbara produkter och ser till att deras resa fortsätter från användare till användare och så småningom efter det till nya material. Till exempel i kollektionen höst-vinter 23/24 är 90 % av Kallio by Halti®-kollektionen tillverkad i monomaterial.

 • Denna höst lanserar vi två nya Halti 2nd Round-modeller för cirkulär ekonomi. Sedan några år tillbaka har vi tagit emot begagnade Halti-produkter i våra butiker och donerar dem via en välgörenhetsorganisation vidare för återanvändning.

 • Vi delar regelbundet underhålls- och reparationsråd till våra kunder och följare.

Allt detta kräver viktiga strategiska beslut, men framför allt är det de dagliga små val som gör skillnad. Det finns fortfarande mycket arbete framför oss, men vi strävar ständigt efter förbättringar i varje steg av produktlivscykeln.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete och för mera detaljerade siffror, kolla in vår årsredovisning för hållbar utveckling.

Psst! Vi kommer snart att lansera inte bara en, utan två nya modeller för cirkulär ekonomi för våra kunderi Finland, stay tuned...

Halti Hållbarhet - We Think Ahead
Halti Hållbarhetsprogram We Think Ahead