TA HAND OM, REPARERA OCH ÅTERVINN

Våra kläder och utrustningar är utformade för att tåla tid och hårt slitage. Vi tror att vi kan förlänga klädernas livscykel redan under designfasen och påverka vad som kommer att hända med kläder och utrustning i slutet av deras livscykel. Vi hoppas att våra produkter kommer att leva i flera år framåt, men vi behöver också din hjälp i kampen mot slit- och slängkulturen. Tvätta och underhåll dina kläder i enlighet med instruktionerna och laga och lappa kläder och utrustning istället för att köpa nytt. Vi hjälper dig gärna. 

SKÖTSELRÅD

För att kunna förlänga produktens livscykel är det viktigt att tvätta och underhålla produkterna enligt skötselråden.  

Det medföljer lappar och etiketter med tvättanvisningar och instruktioner om hur du använder och underhåller våra produkter, för att ge dem en lång livslängd. Dessutom har vi introducerat informativa QR-koder. Genom att skanna dessa koder kan användare och eventuella efterföljande användare få samma information och skötselråd, fastän lapparna tagits bort. Vårt mål är att minska antalet lappar och etiketter och istället lägga till QR-koder till våra produkter.

Vi rekommenderar att du tvättar vattentäta kläder för att förhindra att smuts och fläckar försämrar deras egenskaper. Rena kläder andas och håller längre. Vattentäta kläder bör också behandlas med ett vattenavvisande medel, för att ytterligare förlänga livscykeln.

Några tips om hur du kan minska din miljöpåverkan samtidigt som du tar hand om dina kläder

  • Ett enkelt sätt att minska din vattenanvändning är att tvätta dina kläder mer sällan. Ofta räcker det med att vädra kläderna och att ta bort fläckar med en våt trasa
  • Tvätta syntet- och naturfibrer separat. Studier har visat att på detta sätt, slits färre fibrer loss.
  • Fyll upp maskinen och undvik känsliga tvättcykler, eftersom större volymer vatten gör att mikroplaster lättare lossnar.

 

Under Tips och underhåll på vår hemsida kan du hitta skötselråd för våra produkter. Om du inte hittar svaret du sökte, kontakta vår kundtjänst: info@halti.com. 

 

SPARA PENGAR OCH NATUR, LAPPA OCH LAGA DINA KLÄDER.

 

LAGA OCH LAPPA

Vi kan hjälpa dig att laga eventuellt skadade produkter. Fixaase (Fix it) är Haltis produktservice, vars mål är att förlänga användningen av produkterna. Vi kan hjälpa dig att lappa och laga eventuellt skadade produkter. Skicka ett meddelande till fixaase@halti.fi och berätta hur din produkt skadats.

  • Bifoga en bild av området som ska åtgärdas.
  • Vi skickar ett svar, berättar hur produkten kan lagas och rekommendera skräddare eller skomakare.
  • Vi kommer också att ge dig instruktioner om vad du ska göra med skadade produkter och kontaktuppgifter till rekommenderade skräddare.
  • Skicka den skadade och rena produkten till den leveransadress som anges.
  • Du debiteras i enlighet med prislistan för skräddaren eller skomakaren som fixar din produkt.
  • Om vi anser att din produkt inte kan fixas, kommer vi att meddela dig så snart som möjligt.

DE VANLIGASTE ORSAKERNA TILL ATT HA PRODUKTER LAGADE INKLUDERAR EN SKADAD DRYMAXX® MEMBRAN, EN SKADAD VATTENTÄT MEMBRAN, BYXOR FÖRKORTAS, EN DRAGKEDJA BYTAS UT ELLER ETT HÅL I EN DUNJACKA MÅSTE LAPPAS.

 

LÅT DET GODA GÅ VIDARE - ÅTERVINN

Vi tror att vi kan förlänga livscykeln för kläder, redan under designfasen, och ha en inverkan på vad som kommer att hända med kläder och utrustning i slutet av deras livscykel. Vi rekommenderar varmt att du använder våra produkter så länge som möjligt, lagar dem om de är skadade och ger dem vidare till nästa användare. Våra butiker tar emot begagnade och oskadade Halti kläder och utrustningar för att ge dem ett nytt liv.

LÄS MER