Material - Kläder

MATERIAL I HALTIS KLÄDER

På Halti använder vi material som skapar mycket funktionella kläder som kan användas, kombineras och skiktas utifrån din aktivitet och väderförhållandena. Vi använder bara det bästa materialet för varje produkt för att säkerställa att den presterar till högsta standard i varje produktkategori. Våra tyger och produkter är designade för att vara så långvariga som möjligt.

DRYMAXX®

DrymaxX® kläderna är designade för att prestera under extrema förhållanden. De ger skydd och komfort i vind, regn och snö. Ett plagg tillverkat av DrymaxX® vattentätt tyg med de rätta strukturella egenskaperna håller sin användare varm och torr.

Vattentät, vindtät, andningbar, testad.

DrymaxX® är ett vatten- och vindtätt, andningsbart material som lämpar sig även för riktigt utmanande förhållanden. Materialets egenskaper är konstruerade i DrymaxX®-membranet. DrymaxX®-membranet är fäst vid plaggets yta och/eller fodertyg, beroende på plaggets avsedda användning.

KONSTRUKTION AV DRYMAXX® PRODUKTER

DrymaxX® vattenavvisande tyg är på egen hand inte tillräckligt för att göra en produkt vattentät. DrymaxX® klädesplaggen är konstruerade och tillverkade på ett sådant sätt att deras konstruktion förhindrar att fukt kommer in. Alla sömmar är skyddade med sömtejp. Broderi och logotyper är tejpade på insidan av produkten. Fickor, dragkedjor och ventiler är utformade för att inte låta fukt komma inuti produkten. Förutom i kläder, används DrymaxX® även i skor och handskar.

TVÄTTANVISNINGAR- OCH SKÖTSELRÅD FÖR DRYMAXX® PRODUKTER

DrymaxX® produkter bör tvättas separat, och inifrån och ut. Spinning, torktumling och vridning kan skada produkten. Kemtvätta inte produkterna. Läs tvättråden noggrant på varje enskild Drymaxx® -produkt.

SKADOR PÅ DRYMAXX® MEMBRANET

DrymaxX®- membranet kan skadas av t.ex. perforeringar orsakade av säkerhetsnålar. Om det finns ett slitet område eller ett hål i din DrymaxX® produkt, måste det tejpas efter sömnad, för att säkerställa att produkten är vattentät. Det rekommenderas att inte använda vattentätmedel, som innehåller silikon.

DRYMAXX® KLASSIFICERING
DrymaxX® Nano -  Optimal andningsförmåga för varierande förhållanden

För våta och svala förhållanden samt för intensiv träning. Tillverkad med speciell mikroporös membranteknologi.

DrymaxX® Ultimate - Ultimat skydd och prestanda

Utformad för aktiviteter som kräver ultimat vattentålighet, andningsförmåga och hållbarhet under extrema förhållanden och miljöer.

DrymaxX® All Weather - Fokus på prestanda

Det idealiska valet för utomhus- och vintersport under alla förhållanden med enastående vattentäthet och andningsförmåga.

DrymaxX® Classic - Vattentät komfort

Det idealiska valet för lätt och måttlig vardagsmotion i normala väderförhållanden.

DrymaxX® Lite – Till vardags

DrymaxX® Lite – produkterna är lämpliga för avslappnad fritid eller som vardagliga stadskläder. De är tillverkade av DrymaxX® Lite – material, som är vindtätt, inte helt vattentätt, efetrsom sömmarna är antingen delvis tejpade eller inte tejpade. Produkter från Lite-serien skyddar dig mot vind, duggregn och slask.

Läs mera om DrymaxX®

 

ANDRA MATERIAL SOM ANVÄNDS AV HALTI

ACTIVE DRY ®

är ett material, som effektivt transporterar bort fukt från huden, så att du känner en behaglig och torr känsla mot kroppen, även vid intensiv träning. Det är särskilt lämpligt mot bar hud. Materialet absorberar inte vatten självt, så det torkar snabbt.Material som tillverkas med Active Dry® teknik används i tekniska skjortor och byxor, fodertyger, underställ och mellanlager.

AIRLITE

Produkter som är så lätta som möjligt och enkelt kan packas t.ex. i sin egen ficka och/eller huva. Airlite-produkter bär Weight Series - märkningen, som anger produktens viktklass. Värdet för märkningen 50 100, 200 mm. bestäms enligt den uppmätta vikten i storlek M för män och storlek 38 för kvinnor. Värdet är inte definitivt, utan varierar mellan olika gränsvärden, t.ex. en produkts vikt i Weight Series - 200 kan variera mellan 200-299g.

ARCTY®

material representerar den senaste generationens högteknologiska värmeisoleringsmaterial. Arcty® kvaliteter är idealiska för mellanlager eftersom deras porösa mikrostruktur effektivt transporterar fukt bort från underställ till de yttersta lagren av kläder. Utmärkt andningsförmåga, exceptionell lätt vikt och god värmeisoleringsförmåga, gör att Arcty® tyger ger bästa möjliga skydd i kallt väder.

BI-DENSITY STRUCTURE

Är en tygvävningsteknik, som använder två olika typer av vävning i samma tyg. Bi-Density strukturerat tyg har två sorters ytor, enfärgat och mönstrat, som varierar med vissa intervaller så att samma produkt kan vara av två olika vävningsutseenden utan sömmar.

BLUESIGN®

Bluesign® SYSTEM förenar hela textilvärdekedjan för att minska dess påverkan på människor och planeten. Bluesign är en hållbarhetsstandard som garanterar högsta nivå av säkerhet för konsumenter och textilarbetare. Den tar särskilt hänsyn till den kemiska sammansättningen av textilprodukter för att säkerställa hälsosamma och säkra material.

BODY MAPPING

är en innovation som gör att användaren kan justera jackans värme för att passa väder och träningsintensiteten. Du kan göra en jacka varmare genom att fästa separata termiska element till den. Dessa ger värme i rätt områden utan att överhetta andra delar av kroppen. Dessa termiska element är lätta att fästa och ta bort.

COTTON SERIE

är en materialfamilj bestående av 100 % bomull, bomull-polyester och bomull-elastan blandningar. Dessa material passar bra till kläder, som används dagligen. De är behagliga och luftiga mot huden. 

DUN

Vi använder endast certifierat eller återvunnet dun.

Alla våra jungfrudun är certifierade enligt Responsible Down Standard. RDS certifierar och säkerställer att dunet uppfyller djurskyddskraven och säkerställer och spårar en etisk process genom hela tillverkningskedjan från gård till fabrik, till en färdig produkt. Varje stadie är certifierad, vilket säkerställer att djur: inte är levande plockade, tvångsmatade, har behandlats med respekt under hela livet och dunet är en biprodukt från livsmedelsindustrin.

DOWN TOUCH

Ett lätt isolerande material som liknar dun och erbjuder hög värmeisolering. Down Touch-produkterna är mjuka och bekväma att använda.

ELASTAN

är en stretchig fiber som, när den används i tyger, förbättrar passformen av plagget. Stretchiga tyger möjliggör formsydda stilar utan att göra dem obekväma.

EXKIN AIR

är ett mjukt och lätt syntetiskt isolermaterial i flera lager som påminner om dun. Materialet är vattenavvisande och torkar snabbt och upprätthåller värmen även i våta förhållanden.

FITTED AXIS COLLAR

En helt ny typ av krage som utvecklats av Halti, som erbjuder optimal komfort och passform av kragen genom en specifik ergonomisk form. Den inskurna kragen är lätt och skyddande. Fitted Axis Collar-kragen används i Halti Multisport-produkter som är designade för aktiv träning.

HALTI HYBRIDS

Produkter där material, form, och snitt har placerats optimalt enligt de krav som fastställts i aktiv användning för att kunna erbjuda en optimal nivå av komfort och prestanda.

MERINOULL

Ull som material är naturligt antibakteriellt och lämpar sig även för tekniska, aktiva produkter. Vi använder aldrig ull från gårdar som utövar mulesing av får.

MICROTECHNOLOGY

Tätheten av mikrofibertyger gör dem vindtäta samtidigt som fukt avdunstar. Materialet har bra prestanda.

MICROTHERM

är tunn, lätt vaddering, som erbjuder utmärkt värmeisolering med tekniska och vattentäta material. Denna mikrofibervaddering är smidig och varm. Den bibehåller sina egenskaper väl i krävande förhållanden och i tvätten.

MICROTHERM ECO

är en teknisk vaddering tillverkad i minst 40% återvunnet material. Vadderingen är extremt lätt och den kan bibehålla en hög värmeration även när den är våt. Då stoppning är vattenavvisande och extremt andningsbar passar den för riktigt krävande aktiviteter, i kalla och våta förhållanden.

MICROTHERM® THERMOFILL
Denna supermjuka dunliknande vaddering består av små fiberkluster som blåses in i vadderingen. På så sätt skapar fibrer en ojämn struktur som kan kapsla in mycket luft och därmed gör den väldigt varm och lätt. Ett lätt isoleringsmaterial som liknar dun och erbjuder ett högt värmeisoleringsvärde även under våta förhållanden.
MICROTHERM® DYNAMIC

Passligt med värme och teknisk funktionalitet är nyckeln till denna dynamiska vaddering. Överlappande fibrer skapar en töjbar struktur som kapslar luft även med smal struktur. Stretchbar vaddering fungerar perfekt när produktens ytmaterial också är stretchigt.

MICROTHERM® ARCTY

Med extra fina och mjuka fibrer skapar denna vaddering en fluffig känsla och ett supervarmt resultat. Många lager av fina fibrer kapslar effektivt luft  och kan därför användas under de kallaste förhållanden.

MULTISPORT VENTILATION SYSTEM

Ett ventilationssystem som utvecklats av Halti. Det används i Haltis mest avancerade multisportprodukter för att förbättra andningsförmågan när prestanda och yttre förhållanden så kräver. Ventilationssystemet är lätt och enkelt att använda. Slutliga detaljer kan variera beroende på produkten och dess användningsändamål.

PACK AWAY

Produkten kan packas i den praktiska bärväskan som medföljer.

PERTEX® QUANTUM

Eliten av tätt vävda mikrofibermaterial. Pertex® Y-seriens Quantum-material som används av Halti inkluderar specifika Y-formade förreglade fibrer inuti garnet som möjliggör en mycket slitstrak struktur i förhållande till materialets vikt. Resultatet är ett slittåligt material som kombinerar det behagliga yttre lagret av tyget med förbättrad vattentålighet.

PRIMALOFT®

PrimaLoft® härstammar från behoven hos den amerikanska militären för att utveckla ett syntetiskt vattenbeständigt alternativ till dun. PrimaLoft® bygger på de minsta fibrerna tekniken har att erbjuda. Fiberstorleken är mindre än 1 denier (den genomsnittliga fiberstorleken är 2,5-6 denier). Dessa extremt små fibrer kan binda luftvolymer inuti sin vaddstruktur, vilket resulterar i utmärkt värme och lätthet. PrimaLoft® avstöter också vatten effektivt och torkar snabbt. Detta baseras på fiberstrukturen och en permanent vattentålighetsbehandling som tillsätts fibern. Behandlingen av PrimaLoft® fibrer minskar fibrernas kapacitet att absorbera fukt samtidigt som den blir vattentät. PrimaLoft® vadd är det bästa alternativet för kallt och vått tillstånd.

PRIMALOFT® SILVER INSULATION ECO

En kombination av hållbarhet och marknadens mest funktionella vaddteknik. Materialet är extremt mjukt och lätt och 70 % av materialet återvinns.

PRIMALOFT® SILVER INSULATION

En kombination av hållbarhet och marknadens mest funktionella vaddteknik.En kombination av ekologi och den mest funktionella vaddtekniken på marknaden! Materialet är extremt mjukt och lätt, och det har det ultimata värme-till-vikt-förhållandet. Denna syntetiska isolering påminner om dun. Med den berömda PrimaLoft®-vattenavstötningsförmågan som isolerar även i det regnigaste vädret – bibehåller den 96 % av värmen när den är våt. Dessa oöverträffade termiska egenskaper har också andningsförmåga, packbarhet, helt återvunnen och enastående mjukhet – betrakta detta som toppen av isoleringsprestanda.

PRIMALOFT® GOLD INSULATION

De som tillbringar tid i de kallaste och våtaste väderförhållanden som möjligt, eller de som letar efter bekvämligheten av yttersta prestanda behöver inte leta längre. PrimaLoft® Gold Insulation är den högst presterande syntetiska isoleringsmaterial som är tillgängligt. Det ultimata värme-till-vikt förhållande som finns i ett syntetiskt material och mjukhet som efterliknar dun. Med berömda PrimaLoft® vattenavstötning som isolerar även i det regnigaste vädret – bibehåller 96% av värmen när den är våt. Dessa oöverträffade termiska egenskaper har också andra kvaliteter såsom god andningsförmåga, packbarhet och enastående mjukhet – betrakta detta som höjdpunkten av isoleringsprestanda.

PRIMALOFT® THERMO FLEECE ECO

PrimaLoft® Performance Fleece-tekniken representerar nästa generations fleeceprodukter. Den extremt lätta PrimaLoft® fiber, som behandlats för att vara vattenresistent, erbjuder en mjukare och varmare fleece, som torkar snabbare och vars andningsförmåga och vattenbeständiga funktionalitet är bättre än traditionellt fleecematerial. Certifierad bluesign® godkänd.

RIPSTOP

material har ett utmärkt förhållande mellan vikt och slitage. För att förbättra sin motståndskraft mot slitage väver Ripstop-material samman två trådar av olika styrka, vilket gör dem lätta och hållbara. Förstärkningstrådarna i Ripstop-tyger kan ses som ett svagt rutmönster på tygets yta.

SOFTSHELL LIGHT

är ett flexibelt vind- och vattenavvisande material utan membran och med mycket hög andningsförmåga. Materialblandning som görs genom att limma ihop två önskade material. Produkten är lämplig för många ändamål eftersom den också kan användas för lager-på-lager.

STORMWALL®

Ett vindtätt material som används i produkter som kräver förstklassig vindtålighet, andningsförmåga och god vattentålighet. Stormwall®s höga tekniska funktioner är baserade på en speciell stickningsteknik, som förbinder ytan och fodertyg tillsammans eller lägger en beläggning till tygets inre yta. Resultatet är andningsbart, lätt material som erbjuder produkter för aktiv användning. Utöver kläder används Stormwall®-membranet även i handskar och mössor.

STORMWALL® SOFTSHELL

Med Softshell-produkter kan du bära färre lager av kläder. Ett vindtätt och vattenavvisande membran är anslutet till ett tätt fuktbeständigt yttyg. Den inre ytan kan variera från kammad till slät. Slutresultatet är ett mjukt, lätt och flexibelt material som används i produkter som är lämpliga för många olika slags aktiviteter.

STORMWALL® SOFTSHELL STRETCH CARBON

representerar senaste Halti-teknik, som kombinerar vindtät Stormwall® yttre yta med senaste nanoteknik, Bamboo Charcoil inre yta. Denna kombination är en överväldigande lösning på produkter, som kräver låg vikt och mjukhet utan värmeförlust. Bamboo Charcoil materials utmärkta värmehantering är baserad på materialets förmåga att släppa och reflektera långvågiga infraröda strålar. När de reflekteras tillbaka mot kroppen förbättras blodcirkulationen samtidigt som kroppen hålls varm och kroppstemperaturen bibehålls.Bamboo Charcoil-materialet är naturligt antibakteriellt och det överför fukt från huden och bibehåller en behaglig och torr känsla, torkar snabbt.

THINSULATE™

Thinsulate™ är ett värmeisoleringsmaterial med unikt tunna mikrofibrer som binder mer luft till ett mindre utrymme. Detta gör Thinsulate™ ett utmärkt isoleringsmaterial. De termiska egenskaperna hos Thinsulate™ påverkas inte nämnvärt av maskintvätt eller kemtvätt. Tester har faktiskt påvisat att det genomsnittliga isoleringsvärdet av Thinsulate™ förblir praktiskt taget oförändrat, även efter många tvättar.

VINTAGE SURFACE

Vintage look- tyg vars yta är gjord av ett speciellt trycksystem.

WAX FINISHING

gör materialet vatten- och smutsbeständigt utan att kompromissa med produkternas andningsförmåga. Utseendet på vax finish förändras vanligtvis med tiden och genom slitage och tvätt. Efterbehandlingsprocessen kan upprepas enligt produktens skötselråd.

WELDING SYSTEM

används som alternativ för traditionella sömmar. Ger produkten lätthet och det förhindrar både värmeläckage och att isoleringsmaterial läcker genom nålhålen.

X-STRETCH

är ett stretchtyg som lämpar sig för aktiv sport, vandring, trekking och även för fritid. Materialet stöter bort både vind och fukt och det är luftgenomsläppligt.  Materialet har ingen membran, dess ytväv är tätt vävd och dess inre yta kan antingen vara borstad eller slät, beroende på applikation.

360°REFLECTIVE

Halti 360°Reflexmärkning finns till för att optimera synligheten under mörkare omständigheter som t.ex på hösten och vintern. Reflekterande detaljer är placerade på plagget för att säkerställa synlighet från alla håll- 360°Reflekterande.

HALTI ÅTERVUNNET MATERIAL

GRS
Global Recycle Standard (GRS) verifierar materialets återvunna innehåll samt ansvarsfulla sociala, miljömässiga och kemiska metoder i produktionen. Målen med GRS är att definiera krav för att säkerställa korrekta innehållspåståenden och goda arbetsförhållanden, samt att skadliga miljö- och kemikaliepåverkan minimeras.

Återvunnen polyester
Återvunnen polyester är gjord av PET-flaskor eller textilavfall.

Återvunnen nylon
Återvunnen nylon är tillverkad av industriellt avfall före konsument, såsom avfall som genereras vid bearbetning av jungfruliga råvaror, halvfabrikat längs leveranskedjan och skärande skrot.

Återvunnen bomull
Återvunnen bomull är tillverkad av industriellt avfall från förbrukare och textilavfall efter konsumentbruk. Den största mängden återvunnen bomull kommer från förkonsumentavfall såsom avfall som genereras vid bearbetning av jungfruliga råvaror, halvfabrikat längs leverantörskedjan och styckning av skrot.

Återvunnet dun
Återvunnet dun samlas in från redan kasserade postkonsumentprodukter. Dun återvinns från fyllda produkter och sorteras sedan i flera kategorier och saneras.