Material

På Halti skapar vi högfunktionella kläder, som kan kombineras och användas enligt lager-på-lager principen utifrån din aktivitet och väderförhållanden. Vi använder endast förstklassiga material för varje produkt för att säkerställa att den presterar till högsta standard i varje produktkategori. Våra tyger och produkter är designade för att vara långvariga och så miljövänliga som möjligt.

 

DRYMAXX®

VATTENTÄT, VINDTÄT, LUFTGENOMSLÄPPLIG, TESTAD.

DrymaxX® är ett vatten- och vindtätt material med god andningsförmåga, som är lämpligt att användas även under extrema väderförhållanden. Det håller fukt ute och värme inne. Och ger skydd och komfort i vind, regn, och snö. DrymaxX® membranet är bundet till plaggets yta och/eller fodertyg, beroende på plaggets avsedda användning. Ett plagg tillverkat av DrymaxX® material håller dig varm och torr.

KONSTRUKTION AV DRYMAXX® PRODUKTER

DrymaxX® vattenavvisande tyg är på egen hand inte tillräckligt för att göra en produkt vattentät. DrymaxX® klädesplaggen är konstruerade och tillverkade på ett sådant sätt att deras konstruktion förhindrar att fukt kommer in. Alla sömmar är skyddade med sömtejp. Broderi och logotyper är tejpade på insidan av produkten. Fickor, dragkedjor och ventiler är utformade för att inte låta fukt komma inuti produkten. Förutom i kläder, används DrymaxX® även i skor och handskar.

TVÄTTANVISNINGAR- OCH SKÖTSELRÅD FÖR DRYMAXX® PRODUKTER

DrymaxX® produkter bör tvättas separat, och inifrån och ut. Spinning, torktumling och vridning kan skada produkten. Kemtvätta inte produkterna. Läs tvättråden noggrant på varje enskild Drymaxx® -produkt.

SKADOR PÅ DRYMAXX® MEMBRANET

DrymaxX®- membranet kan skadas av t.ex. perforeringar orsakade av säkerhetsnålar. Om det finns ett slitet område eller ett hål i din DrymaxX® produkt, måste det tejpas efter sömnad, för att säkerställa att produkten är vattentät. Det rekommenderas att inte använda vattentätmedel, som innehåller kisel.

DRYMAXX® KLASSIFICERING

Våra DrymaxX®- produkter är indelade i fyra olika användningskategorier: 

DrymaxX® Ultimate - Ultimat skydd och prestanda

Utformad för aktiviteter som kräver ultimat vattentålighet, andningsförmåga och hållbarhet under extrema förhållanden och miljöer.

DrymaxX® All Weather - Fokus på prestanda

Det idealiska valet för utomhus- och vintersport under alla förhållanden med enastående vattentäthet och andningsförmåga.

DrymaxX® Classic - Vattentät komfort

Det idealiska valet för lätt och måttlig vardagsmotion i normala väderförhållanden.

DrymaxX® Lite – Till vardags

DrymaxX® Lite – produkterna är lämpliga för avslappnad fritid eller som vardagliga stadskläder. De är tillverkade av DrymaxX® Lite – material, som är vindtätt, inte helt vattentätt, efetrsom sömmarna är antingen delvis tejpade eller inte tejpade. Produkter från Lite-serien skyddar dig mot vind, duggregn och slask.

Läs mera om DrymaxX®

ANDRA MATERIAL SOM ANVÄNDS AV HALTI

ACTIVE DRY ®

Active Dry är ett material, som effektivt transporterar bort fukt från huden, så att du känner en behaglig och torr känsla mot kroppen, även vid intensiv träning. Det är särskilt lämpligt mot bar hud. Materialet absorberar inte vatten självt, så det torkar snabbt.

Material som tillverkas med Active Dry® teknik används i tekniska skjortor och byxor, fodertyger, underställ och mellanlager. Active Dry® Pique- kvalitet är den senaste utvecklingen och har en överlägsen kvalitet och prestanda. Active Dry® Pique använder en kombination av den senaste stickningen och utskriftstekniken: specialtryck på den inre ytan skapar en lättare, torrare och skönt svalkande effekt både på hud och mikroklimat mellan hud och tyg.

Active Dry® material i underställ och mellanlager:

 • Active Dry® Cool-serien innehåller underställ lämpliga för intensiv träning.
 • Active Dry® Warm-serien har en borstad inre yta för att vara varmare. Produkter tillverkade av detta material är lämpliga att användas både som mellanlager eller underställ även direkt mot huden.
AIRLITE

Produkter som är så lätta som möjligt och enkelt kan packas t.ex. i föremålens egen ficka och/eller huva. Airlite-produkter bär på Weight Series - märkningen, som anger produktens viktklass. Värdet för märkningen 50 100, 200 mm. bestäms enligt den uppmätta vikten i storlek M för män och storlek 38 för kvinnor. Värdet är inte definitivt, utan varierar mellan olika gränsvärden, t.ex. en produkts vikt i Weight Series - 200 kan variera mellan 200-299g.

ARCTY®

Acrty material representerar den senaste generationens högteknologiska värmeisoleringsmaterial. Arcty® kvaliteter är idealiska för mellanlager eftersom deras porösa mikrostruktur effektivt transporterar fukt bort från underställen till de yttersta lagren av kläder. Utmärkt andningsförmåga, exceptionell lätt vikt och god värmeisoleringsförmåga, gör att Arcty® tyger ger bästa möjliga skydd mot kallt väder.

BI-DENSITY STRUCTURE

Är en tygvävningsteknik, som använder två olika typer av vävning i samma tyg. Bi-Density strukturerat tyg har två sorters ytor, vanligt och mönstrat, som varierar med vissa intervaller så att samma produkt kan vara av två olika vävda utseenden utan sömmar.

BODY MAPPING

Body mapping är en innovation som gör att användaren kan justera jackans värme för att passa vädret och träningsintensiteten. Du kan göra jackan varmare genom att fästa separata termiska element till den. Dessa ger värme i rätt områden utan att överhetta andra delar av kroppen. Dessa termiska element är lätta att fästa och ta bort.

COTTON SERIE

En materialfamilj bestående av 100 % bomull, bomull-polyester, bomull-elastan blandningar och ekologisk bomull. Dessa material passar bra till kläder, som används dagligen. De är behagliga och luftiga mot huden. Och den ekologiska bomullen framställs utan användning av några syntetiska jordbrukskemikalier som gödningsmedel och bekämpningsmedel. Den ekologiska bomullen odlas med metoder och material som har en låg påverkan på miljön.

DOWN

Dun. Vi ogillar all oetisk behandling av djur och därför använder vi endast högkvalitativa dun från strikt kontrollerade leverantörer, där dun är en biprodukt av livsmedelsproduktionen.

DOWN TOUCH

Ett lätt isolerande material som liknar dun och erbjuder hög värmeisolering. Down Touch-produkterna är mjuka och bekväma att använda.

DUPONT COMFORMAX CLASSIC

erbjuder oöverträffad isolering. Den har fyra till fem gånger så många fiberfyllskikt per vikt som vanlig stoppning. Varje enskilt fiberfyllt lager väger bara 5–10 g/m2 och skapar en struktur i flera lager som är en garanti för överlägsen prestanda.

ELASTANE

är en stretchig fiber som, när den används i tyger, förbättrar passformen av plagg gjorda med dem. Stretchiga tyger möjliggör figursydda stilar utan att offra komfort.

EXKIN AIR

är ett mjukt och lätt flerskiktigt isolermaterial som liknar dun. Det är vattenavvisande och torkar snabbt och upprätthåller värmen även i våta förhållanden.

FITTED AXIS COLLAR

En helt ny typ av krage som utvecklats av Halti, som erbjuder optimal komfort och passform av kragen genom en specifik ergonomisk form. Den inskurna kragen är lätt och skyddande. Och den används i Halti Multisport-produkter som är konstruerade för aktiva och krävande användare.

HALTI HYBRIDS

Produkter där material, form, och snitt har placerats optimalt enligt de krav som fastställts genom aktiv användning för att kunna erbjuda en optimal nivå av komfort och prestanda.

I LUME LED LIGHT SYSTEM

Effektivt och litet led-ljussystem speciellt framtaget för kläder och textilapplikationer. Alternativ för blinkande eller sekvensljus. Ta bort enheten före tvätt.

MERINOULL

Tack vare sina långa fibrer är materialet extremt mjukt och behagligt, även mot bar hud. Materialet har behandlats för att behålla sin form och, som är karakteristiskt för ull, bibehåller det också sina värmeisoleringsegenskaper när det är vått. Ull som material är naturligt antibakteriellt, men den har även förmågan att antingen värma upp eller kyla ner hudytan. Och är därför passande också för tekniska högaktivitetsprodukter.

MICROTECHNOLOGY

Tätheten av mikrofibertyger gör dem vindtäta samtidigt som fukt avdunstar. Materialet har bra prestanda.

MICROTHERM

är tunn, lätt vaddering, som erbjuder utmärkt värmeisolering med tekniska och vattentäta material. Denna mikrofibervaddering är smidig och varm. Den bibehåller sina egenskaper väl i krävande förhållanden och i tvätten.

MICROTHERM ECO

Är teknisk och ekologisk stoppning som produceras med höga krav på bluesign®. Stoppningen är mycket lätt och den kan bibehålla hög värme även när den är våt. Stoppningen är vattenavvisande och har väldigt god andningsförmåga, därför är det lämpligt för riktigt hög aktivitet, i kalla och våta omständigheter.

MULTISPORT VENTILATION SYSTEM

Ett ventilationssystem som utvecklats av Halti. Det används i Haltis mest avancerade multisportprodukter för att förbättra andningsförmågan när prestanda och yttre förhållanden så kräver. Ventilationssystemet är lätt och enkelt att använda. Slutliga detaljer kan variera beroende på produkten och dess användningsändamål.

PACK AWAY

Produkten kan packas i den praktiska bärväskan som levereras med den.

PERTEX® QUANTUM

Eliten av tätt vävda mikrofibermaterial. Pertex® Y-seriens Quantum-material som används av Halti inkluderar specifika Y-formade förreglade fibrer inuti garnet som möjliggör en mycket slittålig struktur i förhållande till materialets vikt. Resultatet är ett slittåligt material som kombinerar det behagliga yttre lagret av tyget med förbättrad vattentålighet.

PRIMALOFT®

PrimaLoft® härstammar från behoven hos den amerikanska militären för att utveckla ett syntetiskt vattenbeständigt alternativ till dun. PrimaLoft® bygger på de minsta fibrerna tekniken har att erbjuda. Fiberstorleken är mindre än 1 denier (den genomsnittliga fiberstorleken är 2,5-6 denier). Dessa extremt små fibrer kan binda luftvolymer inuti sin vaddstruktur, vilket resulterar i utmärkt värme och lätthet. PrimaLoft® avstöter också vatten effektivt och torkar snabbt. Detta baseras på fiberstrukturen och en permanent vattentålighetsbehandling som tillsätts fibern. Behandlingen av PrimaLoft® fibrer minskar fibrernas kapacitet att absorbera fukt samtidigt som den blir vattenbeständig. PrimaLoft® vadd är det bästa alternativet för kallt och vått tillstånd.

PRIMALOFT® SILVER INSULATION ECO

En kombination av hållbarhet och marknadens mest funktionella vaddteknik. Materialet är extremt mjukt och lätt och 70 % av materialet återvinns.

PRIMALOFT® SILVER PERFORMANCE YARN

Tillverkad av samma extremt tunna polyesterfiber som andra material i ® produktfamiljen. Halti vintermössor vävda i Finland använder detta speciella Primaloft® garn och certifierat merinoullgarn. Som ett resultat är produkten mjuk mot huden, extremt varm och slittålig, och effektivt överför fukt. Halti vintermössor vävda av Primaloft® garn erbjuder optimal komfort i aktiv träning, oavsett väderlek.

PRIMALOFT® GOLD INSULATION

De som tillbringar tid i de kallaste och våtaste väderförhållanden som möjligt, eller de som letar efter bekvämligheten av yttersta prestanda behöver inte leta längre. PrimaLoft® Gold Insulation är den högst presterande syntetiska isoleringsmaterial som är tillgängligt. Det ultimata värme-till-vikt förhållande som finns i ett syntetiskt material och mjukhet som efterliknar dun. Med berömda PrimaLoft® vattenavstötning som isolerar även i det regnigaste vädret – bibehåller 96% av värmen när den är våt. Dessa oöverträffade termiska egenskaper har också andra kvaliteter såsom god andningsförmåga, packbarhet och enastående mjukhet – betrakta detta som höjdpunkten av isoleringsprestanda.

PRIMALOFT® THERMO FLEECE ECO

PrimaLoft® Performance Fleece-tekniken representerar nästa generations fleeceprodukter. Den extremt lätta PrimaLoft® fiber, som behandlats för att vara vattenresistent, erbjuder en mjukare och varmare fleece, som torkar snabbare och vars andningsförmåga och vattenbeständiga funktionalitet är bättre än traditionellt fleecematerial. Certifierad bluesign® godkänd.

RIPSTOP

material har en utmärkt vikt till slitage förhållande. För att förbättra motståndskraften mot slitage väver Ripstopmaterial samman trådar av olika styrkor, vilket gör dem lätta och hållbara. Förstärkningstrådarna i Ripstop-tyger kan ses som ett svagt rutmönster på tygets yta.

SOFTSHELL LIGHT

är ett flexibelt vind- och vattentåligt material utan membran och med mycket hög andningsförmåga. Materialblandning som görs genom att limma ihop två önskade material. Produkten är lämplig för många ändamål eftersom den också kan användas för skiktning.

STORMWALL®

Ett vindtätt material som används i produkter som kräver förstklassig vindtålighet, andningsförmåga och god vattentålighet. Stormwall®s höga tekniska funktioner är baserade på en speciell stickningsteknik, som förbinder ytan och fodertyg tillsammans eller lägger en beläggning till tygets inre yta.

STORMWALL® SOFTSHELL

Med Softshell-produkter bär du färre lager av kläder. Ett vindtätt och vattenavvisande membran är anslutet till ett tätt fuktbeständigt yttyg. Den inre ytan kan variera från kammad till slät. Slutresultatet är ett mjukt, lätt och flexibelt material som används i produkter som är lämpliga för ett brett spektrum av aktiviteter.

STORMWALL® SOFTSHELL STRETCH CARBON

Representerar senaste Halti-teknik, som kombinerar vindtät Stormwall® yttre yta med senaste nanoteknik, Bamboo Charcoil inre yta. Denna kombination är en överväldigande lösning på produkter, som kräver låg vikt och mjukhet utan värmeförlust. Bamboo Charcoil materials utmärkta värmehantering är baserad på materialets förmåga att släppa och reflektera långvågiga infraröda strålar. När de reflekteras tillbaka mot kroppen förbättras blodcirkulationen samtidigt som kroppen hålls varm och kroppstemperaturen bibehålls.

THINSULATE™

Thinsulate™ är ett värmeisoleringsmaterial med unikt tunna mikrofibrer som binder mer luft till ett mindre utrymme. Detta gör Thinsulate™ ett utmärkt isoleringsmaterial. De termiska egenskaperna hos Thinsulate™ påverkas inte nämnvärt av maskintvätt eller kemtvätt. Tester har faktiskt påvisat att det genomsnittliga isoleringsvärdet av Thinsulate™ förblir praktiskt taget oförändrat, även efter många tvättar.

VINTAGE SURFACE

Vintage look- tyg vars yta är gjord av särskilda utskriftssystem.

WAX FINISHING

Vax efterbehandling gör materialet vatten- och smutsbeständigt utan att kompromissa med produkternas andningsförmåga. Utseendet på vaxefterbehandlingen ändras vanligtvis över tiden och genom slitage och tvätt. Efterbehandlingen kan upprepas, läs noggrant produktens skötselråd.

WELDING SYSTEM

används som alternativ för traditionella sömmar. Ger produkten lätthet och det förhindrar både värmeläckage och att isoleringsmaterial läcker genom nålhålen.

X-STRETCH

är ett stretchtyg som lämpar sig för aktiv sport, vandring, trekking och även för fritidsbruk. Materialet stöter bort både vind och fukt och det är luftgenomsläppligt. Eftersom materialet har bra fuktspridande prestanda, torkar det snabbt. Materialet har ingen membran, dess ytväv är tätt vävd och dess inre yta kan antingen vara kammad eller slät, beroende på applikation.

360°REFLECTIVE

Halti 360°Reflexmärkning i Halti-växel innebär särskild uppmärksamhet på säkerheten under träning under mörka omständigheter. Reflekterande detaljer positioner kläder är plats för att säkerställa synlighet alla sidor - 360°Reflekterande.

HALTI ÅTERVUNNET MATERIAL

Sammansättning

 • Helt eller delvis tillverkad av återvunnen polyesterfiber
 • baserat på tygbehov kan det ha kombinerats med andra fibrer

Material som används för att tillverka återvunnen polyester:

 • begagnade PET-flaskor
 • begagnade kläder
 • industriellt fiberavfall

Process:

 • materialet delas upp i molekylnivå
 • materialet rengörs och destilleras
 • materialet förs tillbaka till fiberform
 • fibermaterialet spunnet i polyestertråd

Återvunnen polyesters egenskaper

 • det fungerar som ny polyesterfiber tack vare att processen har utgått från molekylnivån.

RYGGSÄCKAR

RYGGSÄCKSTYGER
BOX RIPSTOP POLYESTER

Förstärkt polyestertyg, tillverkat med en speciell vävteknik. Trippelbehandlad Polyuretan för att göra den vattentät. Tygets yttre yta behandlas också för att göra den smuts- och fuktavvisande.

TWO-TONE RIPSTOP POLYAMID

Tvåfärgad. Detta polyamidtyg är vävt med två olika nyanser: PU beläggning på avigsidan och vattenavvisande behandling på yttersidan.

TARPAULIN

Presenning. Starkt och vattensäkert material vars sömmar kan svetsas samman.

HONEYCOMB RIPSTOP

Polyestertyg med bikakestruktur som stärker tyget, vilket gör det möjligt att använda lättare grundmaterial.

RIPSTOP POLYESTER

Tyg med ripstopstruktur som förstärkning. Passar lätta produkter.

VELVETON

Mjukt, icke prasslande tyg för jaktryggsäckar. Vattentätt membran är på avigsidan av tyget.

POLYESTER 600D

Bekvämt och flexibelt vattentätt tyg som används i ryggsäckar och väskor avsedda för daglig användning. Trippel PU beläggning.

COOLVENT BACK PANEL

Coolvent är ett 3-lagers meshmaterial som lämnar en luftkanal mellan ryggen och ryggsäcken.

 

SKOR

DRYMAXX®

DrymaxX® kläder är utformade för att prestera i extrema förhållanden. Det ger skydd och komfort i vind, regn och snö. Ett plagg tillverkat av DrymaxX-tyg med rätt strukturella funktioner är garanterat att prestera.

VATTENTÄT, VINDTÄT, LUFTGENOMSLÄPPLIG, TESTAD.

DrymaxX är ett vatten- och vindtätt, ventilerande material som är lämpligt att använda även under svåra förhållanden. Materialets egenskaper bestäms av DrymaxX-membranet. DrymaxX-membranet är bundet till plaggets yta och/eller fodertyg, beroende på plaggets avsedda användning.

KONSTRUKTION AV DRYMAXX PRODUKTER

DrymaxX tyg på egen hand är inte tillräckligt för att göra en produkt vattentät. DrymaxX produkter är konstruerade och tillverkade på ett sådant sätt att deras konstruktion förhindrar att fukt kommer in. Alla sömmar är skyddade med sömtejp. Broderi och logotyper är tejpade på insidan av produkten. Fickor, dragkedjor och ventiler är utformade för att inte låta fukt komma inuti produkten. Förutom kläder används DrymaxX i skodon och handskar.

TVÄTT- OCH SKÖTSELRÅD FÖR DRYMAXX PRODUKTER

DrymaxX produkter måste tvättas separat, med avigsidan ut. Spinning, torktumling och vridning kan skada produkten. Kemtvätta inte produkten. Läs noggrant varje enskild DrymaxX-produkts tvättråd.

SKADA PÅ DRYMAXX-MEMBRANET

DrymaxX-membranet kan skadas av perforeringar orsakade av säkerhetsnålar etc. Om en DrymaxX-produkt slits eller får ett hål måste den tejpas efter sömnad för att säkerställa att den är vattentät. Användning av tätskiktsämnen som innehåller silikon rekommenderas inte.

DRYMAXX KLASSIFICERING

3-lager DrymaxX

I treskiktstyger lamineras DrymaxX-membranet med ytter-och fodertyget. Inget separat foder behövs i plagget.

2,5-lager DrymaxX

I 2,5-skikts tyger lamineras DrymaxX-membranet tillsammans med yttyget. Den inre ytan av DrymaxX-membranet behandlas för att skydda membranet från fukt som kommer inifrån och för att förhindra att tyget fastnar på kroppen. Tack vare denna behandling behövs inget separat foder i plagget.

2-Lager DrymaxX

I tvåskikts DrymaxX-tyger lamineras yttyget tillsammans med ett speciellt DrymaxX-membran. Separata fodermaterial används i dessa plagg.