Halti kläder

KLÄDER

Vår kollektion av friluftskläder innehåller ett brett utbud av olika slags material och funktioner, så att du kan fokusera på att njuta av din dag utomhus i alla väder. Om du vill läsa mera om hurdana material vi använder i våra kläder och vilka funktioner de har så klicka dig vidare för mera info.

Halti Skor och kängor

SKOR & KÄNGOR

Skorna är kanske det mest avgörande plagget för en lyckad promenad, utflykt eller vandring. Vår skokollektion är designad för att uppfylla alla krav i alla väder, från torra stigar till isiga stadsgator. Klicka nedan för att läsa mer om materialen som används i Haltis skor & kängor.

Halti Utrusting

UTRUSTNING

Halti har ett brett utbud av nödvändiga och praktiska tillbehör och utrustning för alla friluftsäventyr. Klicka nedan för att lära dig mer om material som används i Halti utrustningar, inklusive sovsäckar, ryggsäckar och mer.

MATERIAL I HALTIS KLÄDER

På Halti använder vi material som skapar mycket funktionella kläder som kan användas, kombineras och skiktas utifrån din aktivitet och väderförhållandena. Vi använder bara det bästa materialet för varje produkt för att säkerställa att den presterar till högsta standard i varje produktkategori. Våra tyger och produkter är designade för att vara så långvariga som möjligt.

DRYMAXX®

DrymaxX® kläderna är designade för att prestera under extrema förhållanden. De ger skydd och komfort i vind, regn och snö. Ett plagg tillverkat av DrymaxX® vattentätt tyg med de rätta strukturella egenskaperna håller sin användare varm och torr.

Vattentät, vindtät, andningbar, testad.

DrymaxX® är ett vatten- och vindtätt, andningsbart material som lämpar sig även för riktigt utmanande förhållanden. Materialets egenskaper är konstruerade i DrymaxX®-membranet. DrymaxX®-membranet är fäst vid plaggets yta och/eller fodertyg, beroende på plaggets avsedda användning.

KONSTRUKTION AV DRYMAXX® PRODUKTER

DrymaxX® vattenavvisande tyg är på egen hand inte tillräckligt för att göra en produkt vattentät. DrymaxX® klädesplaggen är konstruerade och tillverkade på ett sådant sätt att deras konstruktion förhindrar att fukt kommer in. Alla sömmar är skyddade med sömtejp. Broderi och logotyper är tejpade på insidan av produkten. Fickor, dragkedjor och ventiler är utformade för att inte låta fukt komma inuti produkten. Förutom i kläder, används DrymaxX® även i skor och handskar.

TVÄTTANVISNINGAR- OCH SKÖTSELRÅD FÖR DRYMAXX® PRODUKTER

DrymaxX® produkter bör tvättas separat, och inifrån och ut. Spinning, torktumling och vridning kan skada produkten. Kemtvätta inte produkterna. Läs tvättråden noggrant på varje enskild Drymaxx® -produkt.

SKADOR PÅ DRYMAXX® MEMBRANET

DrymaxX®- membranet kan skadas av t.ex. perforeringar orsakade av säkerhetsnålar. Om det finns ett slitet område eller ett hål i din DrymaxX® produkt, måste det tejpas efter sömnad, för att säkerställa att produkten är vattentät. Det rekommenderas att inte använda vattentätmedel, som innehåller silikon.

DRYMAXX® KLASSIFICERING
DrymaxX® Nano -  Optimal andningsförmåga för varierande förhållanden

För våta och svala förhållanden samt för intensiv träning. Tillverkad med speciell mikroporös membranteknologi.

DrymaxX® Ultimate - Ultimat skydd och prestanda

Utformad för aktiviteter som kräver ultimat vattentålighet, andningsförmåga och hållbarhet under extrema förhållanden och miljöer.

DrymaxX® All Weather - Fokus på prestanda

Det idealiska valet för utomhus- och vintersport under alla förhållanden med enastående vattentäthet och andningsförmåga.

DrymaxX® Classic - Vattentät komfort

Det idealiska valet för lätt och måttlig vardagsmotion i normala väderförhållanden.

DrymaxX® Lite – Till vardags

DrymaxX® Lite – produkterna är lämpliga för avslappnad fritid eller som vardagliga stadskläder. De är tillverkade av DrymaxX® Lite – material, som är vindtätt, inte helt vattentätt, efetrsom sömmarna är antingen delvis tejpade eller inte tejpade. Produkter från Lite-serien skyddar dig mot vind, duggregn och slask.

Läs mera om DrymaxX®

 

ANDRA MATERIAL SOM ANVÄNDS AV HALTI

ACTIVE DRY ®

är ett material, som effektivt transporterar bort fukt från huden, så att du känner en behaglig och torr känsla mot kroppen, även vid intensiv träning. Det är särskilt lämpligt mot bar hud. Materialet absorberar inte vatten självt, så det torkar snabbt.Material som tillverkas med Active Dry® teknik används i tekniska skjortor och byxor, fodertyger, underställ och mellanlager.

AIRLITE

Produkter som är så lätta som möjligt och enkelt kan packas t.ex. i sin egen ficka och/eller huva. Airlite-produkter bär Weight Series - märkningen, som anger produktens viktklass. Värdet för märkningen 50 100, 200 mm. bestäms enligt den uppmätta vikten i storlek M för män och storlek 38 för kvinnor. Värdet är inte definitivt, utan varierar mellan olika gränsvärden, t.ex. en produkts vikt i Weight Series - 200 kan variera mellan 200-299g.

ARCTY®

material representerar den senaste generationens högteknologiska värmeisoleringsmaterial. Arcty® kvaliteter är idealiska för mellanlager eftersom deras porösa mikrostruktur effektivt transporterar fukt bort från underställ till de yttersta lagren av kläder. Utmärkt andningsförmåga, exceptionell lätt vikt och god värmeisoleringsförmåga, gör att Arcty® tyger ger bästa möjliga skydd i kallt väder.

BI-DENSITY STRUCTURE

Är en tygvävningsteknik, som använder två olika typer av vävning i samma tyg. Bi-Density strukturerat tyg har två sorters ytor, enfärgat och mönstrat, som varierar med vissa intervaller så att samma produkt kan vara av två olika vävningsutseenden utan sömmar.

BLUESIGN®

Bluesign® SYSTEM förenar hela textilvärdekedjan för att minska dess påverkan på människor och planeten. Bluesign är en hållbarhetsstandard som garanterar högsta nivå av säkerhet för konsumenter och textilarbetare. Den tar särskilt hänsyn till den kemiska sammansättningen av textilprodukter för att säkerställa hälsosamma och säkra material.

BODY MAPPING

är en innovation som gör att användaren kan justera jackans värme för att passa väder och träningsintensiteten. Du kan göra en jacka varmare genom att fästa separata termiska element till den. Dessa ger värme i rätt områden utan att överhetta andra delar av kroppen. Dessa termiska element är lätta att fästa och ta bort.

COTTON SERIE

är en materialfamilj bestående av 100 % bomull, bomull-polyester och bomull-elastan blandningar. Dessa material passar bra till kläder, som används dagligen. De är behagliga och luftiga mot huden. 

DUN

Vi använder endast certifierat eller återvunnet dun.

Alla våra jungfrudun är certifierade enligt Responsible Down Standard. RDS certifierar och säkerställer att dunet uppfyller djurskyddskraven och säkerställer och spårar en etisk process genom hela tillverkningskedjan från gård till fabrik, till en färdig produkt. Varje stadie är certifierad, vilket säkerställer att djur: inte är levande plockade, tvångsmatade, har behandlats med respekt under hela livet och dunet är en biprodukt från livsmedelsindustrin.

DOWN TOUCH

Ett lätt isolerande material som liknar dun och erbjuder hög värmeisolering. Down Touch-produkterna är mjuka och bekväma att använda.

ELASTAN

är en stretchig fiber som, när den används i tyger, förbättrar passformen av plagget. Stretchiga tyger möjliggör formsydda stilar utan att göra dem obekväma.

EXKIN AIR

är ett mjukt och lätt syntetiskt isolermaterial i flera lager som påminner om dun. Materialet är vattenavvisande och torkar snabbt och upprätthåller värmen även i våta förhållanden.

FITTED AXIS COLLAR

En helt ny typ av krage som utvecklats av Halti, som erbjuder optimal komfort och passform av kragen genom en specifik ergonomisk form. Den inskurna kragen är lätt och skyddande. Fitted Axis Collar-kragen används i Halti Multisport-produkter som är designade för aktiv träning.

HALTI HYBRIDS

Produkter där material, form, och snitt har placerats optimalt enligt de krav som fastställts i aktiv användning för att kunna erbjuda en optimal nivå av komfort och prestanda.

MERINOULL

Ull som material är naturligt antibakteriellt och lämpar sig även för tekniska, aktiva produkter. Vi använder aldrig ull från gårdar som utövar mulesing av får.

MICROTECHNOLOGY

Tätheten av mikrofibertyger gör dem vindtäta samtidigt som fukt avdunstar. Materialet har bra prestanda.

MICROTHERM

är tunn, lätt vaddering, som erbjuder utmärkt värmeisolering med tekniska och vattentäta material. Denna mikrofibervaddering är smidig och varm. Den bibehåller sina egenskaper väl i krävande förhållanden och i tvätten.

MICROTHERM ECO

är en teknisk vaddering tillverkad i minst 40% återvunnet material. Vadderingen är extremt lätt och den kan bibehålla en hög värmeration även när den är våt. Då stoppning är vattenavvisande och extremt andningsbar passar den för riktigt krävande aktiviteter, i kalla och våta förhållanden.

MICROTHERM® THERMOFILL
Denna supermjuka dunliknande vaddering består av små fiberkluster som blåses in i vadderingen. På så sätt skapar fibrer en ojämn struktur som kan kapsla in mycket luft och därmed gör den väldigt varm och lätt. Ett lätt isoleringsmaterial som liknar dun och erbjuder ett högt värmeisoleringsvärde även under våta förhållanden.
MICROTHERM® DYNAMIC

Passligt med värme och teknisk funktionalitet är nyckeln till denna dynamiska vaddering. Överlappande fibrer skapar en töjbar struktur som kapslar luft även med smal struktur. Stretchbar vaddering fungerar perfekt när produktens ytmaterial också är stretchigt.

MICROTHERM® ARCTY

Med extra fina och mjuka fibrer skapar denna vaddering en fluffig känsla och ett supervarmt resultat. Många lager av fina fibrer kapslar effektivt luft  och kan därför användas under de kallaste förhållanden.

MULTISPORT VENTILATION SYSTEM

Ett ventilationssystem som utvecklats av Halti. Det används i Haltis mest avancerade multisportprodukter för att förbättra andningsförmågan när prestanda och yttre förhållanden så kräver. Ventilationssystemet är lätt och enkelt att använda. Slutliga detaljer kan variera beroende på produkten och dess användningsändamål.

PACK AWAY

Produkten kan packas i den praktiska bärväskan som medföljer.

PERTEX® QUANTUM

Eliten av tätt vävda mikrofibermaterial. Pertex® Y-seriens Quantum-material som används av Halti inkluderar specifika Y-formade förreglade fibrer inuti garnet som möjliggör en mycket slitstrak struktur i förhållande till materialets vikt. Resultatet är ett slittåligt material som kombinerar det behagliga yttre lagret av tyget med förbättrad vattentålighet.

PRIMALOFT®

PrimaLoft® härstammar från behoven hos den amerikanska militären för att utveckla ett syntetiskt vattenbeständigt alternativ till dun. PrimaLoft® bygger på de minsta fibrerna tekniken har att erbjuda. Fiberstorleken är mindre än 1 denier (den genomsnittliga fiberstorleken är 2,5-6 denier). Dessa extremt små fibrer kan binda luftvolymer inuti sin vaddstruktur, vilket resulterar i utmärkt värme och lätthet. PrimaLoft® avstöter också vatten effektivt och torkar snabbt. Detta baseras på fiberstrukturen och en permanent vattentålighetsbehandling som tillsätts fibern. Behandlingen av PrimaLoft® fibrer minskar fibrernas kapacitet att absorbera fukt samtidigt som den blir vattentät. PrimaLoft® vadd är det bästa alternativet för kallt och vått tillstånd.

PRIMALOFT® SILVER INSULATION ECO

En kombination av hållbarhet och marknadens mest funktionella vaddteknik. Materialet är extremt mjukt och lätt och 70 % av materialet återvinns.

PRIMALOFT® SILVER INSULATION

En kombination av hållbarhet och marknadens mest funktionella vaddteknik.En kombination av ekologi och den mest funktionella vaddtekniken på marknaden! Materialet är extremt mjukt och lätt, och det har det ultimata värme-till-vikt-förhållandet. Denna syntetiska isolering påminner om dun. Med den berömda PrimaLoft®-vattenavstötningsförmågan som isolerar även i det regnigaste vädret – bibehåller den 96 % av värmen när den är våt. Dessa oöverträffade termiska egenskaper har också andningsförmåga, packbarhet, helt återvunnen och enastående mjukhet – betrakta detta som toppen av isoleringsprestanda.

PRIMALOFT® GOLD INSULATION

De som tillbringar tid i de kallaste och våtaste väderförhållanden som möjligt, eller de som letar efter bekvämligheten av yttersta prestanda behöver inte leta längre. PrimaLoft® Gold Insulation är den högst presterande syntetiska isoleringsmaterial som är tillgängligt. Det ultimata värme-till-vikt förhållande som finns i ett syntetiskt material och mjukhet som efterliknar dun. Med berömda PrimaLoft® vattenavstötning som isolerar även i det regnigaste vädret – bibehåller 96% av värmen när den är våt. Dessa oöverträffade termiska egenskaper har också andra kvaliteter såsom god andningsförmåga, packbarhet och enastående mjukhet – betrakta detta som höjdpunkten av isoleringsprestanda.

PRIMALOFT® THERMO FLEECE ECO

PrimaLoft® Performance Fleece-tekniken representerar nästa generations fleeceprodukter. Den extremt lätta PrimaLoft® fiber, som behandlats för att vara vattenresistent, erbjuder en mjukare och varmare fleece, som torkar snabbare och vars andningsförmåga och vattenbeständiga funktionalitet är bättre än traditionellt fleecematerial. Certifierad bluesign® godkänd.

RIPSTOP

material har ett utmärkt förhållande mellan vikt och slitage. För att förbättra sin motståndskraft mot slitage väver Ripstop-material samman två trådar av olika styrka, vilket gör dem lätta och hållbara. Förstärkningstrådarna i Ripstop-tyger kan ses som ett svagt rutmönster på tygets yta.

SOFTSHELL LIGHT

är ett flexibelt vind- och vattenavvisande material utan membran och med mycket hög andningsförmåga. Materialblandning som görs genom att limma ihop två önskade material. Produkten är lämplig för många ändamål eftersom den också kan användas för lager-på-lager.

STORMWALL®

Ett vindtätt material som används i produkter som kräver förstklassig vindtålighet, andningsförmåga och god vattentålighet. Stormwall®s höga tekniska funktioner är baserade på en speciell stickningsteknik, som förbinder ytan och fodertyg tillsammans eller lägger en beläggning till tygets inre yta. Resultatet är andningsbart, lätt material som erbjuder produkter för aktiv användning. Utöver kläder används Stormwall®-membranet även i handskar och mössor.

STORMWALL® SOFTSHELL

Med Softshell-produkter kan du bära färre lager av kläder. Ett vindtätt och vattenavvisande membran är anslutet till ett tätt fuktbeständigt yttyg. Den inre ytan kan variera från kammad till slät. Slutresultatet är ett mjukt, lätt och flexibelt material som används i produkter som är lämpliga för många olika slags aktiviteter.

STORMWALL® SOFTSHELL STRETCH CARBON

representerar senaste Halti-teknik, som kombinerar vindtät Stormwall® yttre yta med senaste nanoteknik, Bamboo Charcoil inre yta. Denna kombination är en överväldigande lösning på produkter, som kräver låg vikt och mjukhet utan värmeförlust. Bamboo Charcoil materials utmärkta värmehantering är baserad på materialets förmåga att släppa och reflektera långvågiga infraröda strålar. När de reflekteras tillbaka mot kroppen förbättras blodcirkulationen samtidigt som kroppen hålls varm och kroppstemperaturen bibehålls.Bamboo Charcoil-materialet är naturligt antibakteriellt och det överför fukt från huden och bibehåller en behaglig och torr känsla, torkar snabbt.

THINSULATE™

Thinsulate™ är ett värmeisoleringsmaterial med unikt tunna mikrofibrer som binder mer luft till ett mindre utrymme. Detta gör Thinsulate™ ett utmärkt isoleringsmaterial. De termiska egenskaperna hos Thinsulate™ påverkas inte nämnvärt av maskintvätt eller kemtvätt. Tester har faktiskt påvisat att det genomsnittliga isoleringsvärdet av Thinsulate™ förblir praktiskt taget oförändrat, även efter många tvättar.

VINTAGE SURFACE

Vintage look- tyg vars yta är gjord av ett speciellt trycksystem.

WAX FINISHING

gör materialet vatten- och smutsbeständigt utan att kompromissa med produkternas andningsförmåga. Utseendet på vax finish förändras vanligtvis med tiden och genom slitage och tvätt. Efterbehandlingsprocessen kan upprepas enligt produktens skötselråd.

WELDING SYSTEM

används som alternativ för traditionella sömmar. Ger produkten lätthet och det förhindrar både värmeläckage och att isoleringsmaterial läcker genom nålhålen.

X-STRETCH

är ett stretchtyg som lämpar sig för aktiv sport, vandring, trekking och även för fritid. Materialet stöter bort både vind och fukt och det är luftgenomsläppligt.  Materialet har ingen membran, dess ytväv är tätt vävd och dess inre yta kan antingen vara borstad eller slät, beroende på applikation.

360°REFLECTIVE

Halti 360°Reflexmärkning finns till för att optimera synligheten under mörkare omständigheter som t.ex på hösten och vintern. Reflekterande detaljer är placerade på plagget för att säkerställa synlighet från alla håll- 360°Reflekterande.

HALTI ÅTERVUNNET MATERIAL

GRS
Global Recycle Standard (GRS) verifierar materialets återvunna innehåll samt ansvarsfulla sociala, miljömässiga och kemiska metoder i produktionen. Målen med GRS är att definiera krav för att säkerställa korrekta innehållspåståenden och goda arbetsförhållanden, samt att skadliga miljö- och kemikaliepåverkan minimeras.

Återvunnen polyester
Återvunnen polyester är gjord av PET-flaskor eller textilavfall.

Återvunnen nylon
Återvunnen nylon är tillverkad av industriellt avfall före konsument, såsom avfall som genereras vid bearbetning av jungfruliga råvaror, halvfabrikat längs leveranskedjan och skärande skrot.

Återvunnen bomull
Återvunnen bomull är tillverkad av industriellt avfall från förbrukare och textilavfall efter konsumentbruk. Den största mängden återvunnen bomull kommer från förkonsumentavfall såsom avfall som genereras vid bearbetning av jungfruliga råvaror, halvfabrikat längs leverantörskedjan och styckning av skrot.

Återvunnet dun
Återvunnet dun samlas in från redan kasserade postkonsumentprodukter. Dun återvinns från fyllda produkter och sorteras sedan i flera kategorier och saneras.

Featured collection

Halti Shelter Stormwall 3L Takki Naisten
Shelter Stormwall 3L Kuoritakki Naisten - Vihreä

Shelter Stormwall 3L Jacka Dam

Normalpris 2,399.00 SEK
Normalpris 2,399.00 SEK Reapris 2,399.00 SEK
Snabbvy
Halti Shelter Stormwall 3L Housut Naisten - Musta
Halti Shelter Stormwall Kuorihousut Naisten - Musta

Shelter Stormwall 3L Byxor Dam

Normalpris 1,699.00 SEK
Normalpris 1,699.00 SEK Reapris 1,699.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Exhale Stormwall Takki Naisten - Vihreä
Halti Exhale Stormwall Naisten Takki - Vihreä

Exhale Stormwall Jacka Dam

Normalpris 1,699.00 SEK
Normalpris 1,699.00 SEK Reapris 1,699.00 SEK
Snabbvy
Exhale Stormwall Byxor Dam
Halti Exhale Stormwall Housut Naisten - Musta

Exhale Stormwall Byxor Dam

Normalpris 1,499.00 SEK
Normalpris 1,499.00 SEK Reapris 1,499.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Naisten Pyöräilyshortsit - Vaippahousut - Musta
Halti Naisten Pyöräilyshortsit - Vaippahousut - Musta Takaa

Bike Cykelshorts Dam

Normalpris 449.00 SEK
Normalpris 449.00 SEK Reapris 449.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Liike Naisten Urheilutakki - Maastopyora - Pyorailytakki - Malli
Halti Liike Naisten Urheilutakki - Maastopyora - Pyorailytakki - Vihrea

Liike Dam 3L DrymaxX Sport Jacka

Normalpris 3,299.00 SEK
Normalpris 3,299.00 SEK Reapris 3,299.00 SEK
Snabbvy
Liike Dam 3L DrymaxX Sport Byxor
Liike Dam 3L DrymaxX Sport Byxor

Liike Dam 3L DrymaxX Sport Byxor

Normalpris 2,499.00 SEK
Normalpris 2,499.00 SEK Reapris 2,499.00 SEK
Snabbvy
Halti Shelter DrymaxX Shortsit Unisex - Musta - Mies Malli
Halti Shelter DrymaxX Shortsit Unisex - Musta

Shelter DrymaxX Shorts Unisex

Normalpris 1,299.00 SEK
Normalpris 1,299.00 SEK Reapris 1,299.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Suunta Naisten Trikoot - Musta
Halti Suunta Naisten Trikoot - Takaa

Suunta Dam Hybrid Tights

Normalpris 1,499.00 SEK
Normalpris 1,499.00 SEK Reapris 1,499.00 SEK
Snabbvy
Halti Naisten Suunta Hybriditakki - Punainen
Halti Suunta Naisten Hybriditakki - Punainen

Suunta Dam Hybrid Jacka

Normalpris 1,899.00 SEK
Normalpris 1,899.00 SEK Reapris 1,899.00 SEK
Snabbvy
Suunta Dam Hybrid Byxor
Halti Naisten Suunta Hybridihousut - Musta

Suunta Dam Hybrid Byxor

Normalpris 1,899.00 SEK
Normalpris 1,899.00 SEK Reapris 1,899.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Suunta Mössa
Suunta Mössa

Suunta Mössa

Normalpris 449.00 SEK
Normalpris 449.00 SEK Reapris 449.00 SEK
Snabbvy
Visa alla

MATERIAL I HALTIS SKOR & KÄNGOR

SOFTSHELL

Softshell är en benämning för en vattenavvisande, slät och mjuk textil. I skor är Softshell ett lätt och bekvämt alternativ, samtidigt som det dock inte är det mest hållbara eller skyddande. Softshell är praktisk i promenadskor där det kombineras med en vattentät membran.  Alla Softshell som används i Halti skor är gjorda av återvunnen polyester från plastflaskor. Ursprungslandet är Kina, Haiyan Haili green Fiber Co.Ltd

FREELOCK SYSTEMDRYMAXX®

Vattentätt DrymaxX-membran är tillverkat av 100% PU, och helt FC-fritt. Membranen är laminerad i fodermaterialet, vilket vanligtvis är fukttransporterande mesh (undantag i vissa vinterstövlar). Fodret är en slags sockkonstruktion, vars alla sömmar är tejpade med vattentät tejp. Resultatet är en vattentät sko som håller fötterna torra fastän utsidan på skorna skulle bli våta.

Alla DrymaxX-skor har samma konstruktion och är alla 100% vattentäta. Funktionen är baserad på osmos och nanofiltrering, vilket innebär att membranet tillåter små ångmolekyler att passera, men inte de större vattenmolekylerna. I teorin är själva membranet mycket andningsbart, men alla andra material och lager kan dock påverka den egenskapen. Även valet av sockor påverkar den funktionen, till exempel bomull är så absorberande material att de förhindrar att fukten transporteras bort. Därmed rekommenderar vi att man alltid väljer tekniska strumpor i vattentäta skor.

 

FREELOCK SYSTEM

Freelock är en sydroreansk innovation av snabb- och säkerhetssnöresystem. Det är väldigt lätt att använda – vrid bara skivan medurs för att dra åt och moturs för att lösa. Det går enkelt även med en hand, med handskar på. Det ger en snygg passform, utan att behöva oroa sig för att skosnören som öppnar sig. Haltis Freelock System har 2 års garanti och även reservdelar finns tillgängliga.

MEMORY FOAM

Memory foam är en benämning för ett viskoelastiskt PU-skum, som ursprungligen utvecklades av NASA för rymdresor. Det är naturligt antibakteriellt, eftersom dess konstruktion är så tät att bakterier inte kan överleva på det. Samtidigt är den luftig och mjuk, och den reagerar på temperaturen och bildar stödjande dämpning i precis rätt form. Vanligtvis används materialet i madrasser för komfort, och av samma orsak i skosulor.

BOOMAXX

BoomaxX är en speciell form av PU, allmänt känd som ETPU, som gör extremt flexibelt och högenergiåtergående skummaterial. Jämfört med EVA är den mer lyhörd och mjukare, och den blir inte "trött", dvs. tappar sin form eller stöd. Detta material utvecklades ursprungligen av BASF för Adidas som Boost-teknologi. Används vanligtvis i mellansulor för skor med extra komfort effektiv stötdämpning.

VEGANTHINSULATE

3M Thinsulate är lätt, syntetisk, andningsbar och fukttålig isolering som används i vinterkängor för kallt väder. 1,5 – 3 Clo-värde, 100% polyester och hypoallergen.

FÖRNYBARA MATERIALVEGAN

Alla Halti-skor, som inte är tillverkade i läder, är i vegan. Inga animaliska produkter används i någon tillverkningsprocess. Vårt veganska läder är återvunnet PU, bearbetat i vattenbaserad produktion (fritt från fossila bränslen), kombinerat med en stickad PES-insida. Utseendet och känslan är väldigt lik läder, visst är läder mer hållbart i användning, men det är också tyngre, och behöver mycket skötsel. Veganskt läder ersätter inte riktigt läder, utan är helt enkelt ett alternativ till vanlig läder. Vårt veganska läder, eller ECO PU, är GRS-certifierat och kommer från Fujian, Kina.

FÖRNYBARA MATERIAL

Textilier av förnybara material, eller så kallade biobaserade material, används mest i foder, där slitagebördan inte är det största. Meshfoder är till exempel gjorda av GRS-certifierade alternativa fibrer som kaffe, sockerrör och bambu. Även ull eller ekologisk bomull kan användas tillsammans med återvunnen PES för stickade yttermaterial.

LÄDER

Läder som används i skor är vanligen av koskinn, eftersom det är starkt och hållbart. Skinn är biprodukter från livsmedelsindustrin, inga kor dödas eller föds upp enbart för skinnen. Läder har använts i skor i tusentals år, och det har många uppskattade egenskaper, såsom andningsförmåga, flexibilitet och hållbarhet. Sköter man väl om sina läderskor så håller de en lång tid, till och med årtionden. För att uppnå allt detta måste skinnet bearbetas i garverier. Vanligast är kemisk garvning, metoden som ger vackraste och starkaste läder. Krom är den viktigaste kemikalien som används vid garvning, och de kemiska spåren av krom övervakas mycket noggrant av EU och av Halti. Vi har nolltolerans för rester av Chrome6.

360 VISION

High-Visible skor, har vanligen ovandelen tillverkad i reflekterande material för att göra skorna synliga i alla riktningar.

Featured collection

Lente 2 Fritidsskor Junior
Lente 2 Fritidsskor Junior

Lente 2 Fritidsskor Junior

Normalpris 279.90 SEK
Normalpris 399.00 SEK Reapris 279.90 SEK
Snabbvy
Rela Sandaler Junior
Rela Sandaler Junior

Rela Sandaler Junior

Normalpris 349.90 SEK
Normalpris 499.00 SEK Reapris 349.90 SEK
Snabbvy
Galahad Sneaker Junior
Galahad Sneaker Junior

Galahad Sneaker Junior

Normalpris 349.90 SEK
Normalpris 499.00 SEK Reapris 349.90 SEK
Snabbvy
Halti Zuma Lasten Lenkkari - Musta - Sininen
Halti Zuma Lasten Lenkkari - Punainen 1

Zuma DrymaxX Sneakers Junior

Normalpris 419.90 SEK
Normalpris 599.00 SEK Reapris 419.90 SEK
Snabbvy
Petja Mid DrymaxX Skor Junior
Petja Mid DrymaxX Skor Junior

Petja Mid DrymaxX Skor Junior

Normalpris 799.00 SEK
Normalpris 799.00 SEK Reapris 799.00 SEK
Snabbvy
Course Mid DrymaxX Skor Junior
Course Mid DrymaxX Skor Junior

Course Mid DrymaxX Skor Junior

Normalpris 799.00 SEK
Normalpris 799.00 SEK Reapris 799.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Reiss junior waterproof winter boot gray - Reiss Lasten DrymaxX Talvikenkä
Halti Reiss Lasten DrymaxX Talvikenkä - Sininen

Reiss Junior DrymaxX Vinterskor

Normalpris 899.00 SEK
Normalpris 899.00 SEK Reapris 899.00 SEK
Snabbvy
Halti Vesper Lasten Talvikenkä
Vesper Junior DrymaxX Vinterskor

Vesper Junior DrymaxX Vinterskor

Normalpris 899.00 SEK
Normalpris 899.00 SEK Reapris 899.00 SEK
Snabbvy
Inari Junior DrymaxX Vinterskor
Inari Junior DrymaxX Vinterskor

Inari Junior DrymaxX Vinterskor

Normalpris 999.00 SEK
Normalpris 999.00 SEK Reapris 999.00 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Cody 2 Lasten Kengät
Cody Mid 2 Junior DrymaxX Outdoor Skor

Cody Mid 2 Junior DrymaxX Outdoor Skor

Normalpris 799.00 SEK
Normalpris 799.00 SEK Reapris 799.00 SEK
Tillgänglig i K44 Nugget gold;K44 Nugget goldP99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Saga Lasten Talvikengät - Musta
Saga Zip Junior Vattentäta Vinterkängor

Saga Zip Junior Vattentäta Vinterkängor

Normalpris 799.00 SEK
Normalpris 799.00 SEK Reapris 799.00 SEK
Snabbvy
Polaris 2 Junior Mid Vattentäta Outdoor Skor
Polaris 2 Junior Mid Vattentäta Outdoor Skor

Polaris 2 Junior Mid Vattentäta Outdoor Skor

Normalpris 799.00 SEK
Normalpris 799.00 SEK Reapris 799.00 SEK
Tillgänglig i P9963 P9963P9935 P9935
Snabbvy
Visa alla

MATERIAL I HALTIS UTRUSTING

RYGGSÄCKSTYGER

VATTENTÄT  POLYESTER

Båda sidor är PU-belagd Ripstop Polyester. Tejpade sömmar ger en vattentät konstruktion.

IPSTOP POLYAMID

Detta polyamidtyg är tillverkat av fiber med hög densitet. PU beläggning på avigsidan och vattenavvisande behandling på yttersidan.

TARPAULIN

Presenning. Starkt och vattentätt material vars sömmar kan svetsas samman.

ÅTERVUNNEN RIPSTOP POLYESTER

Tyg med ripstopstruktur som förstärkning. Polyestermaterialet är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Lämplig för lätta produkter.

VELVETON

Mjukt, icke prasslande tyg för jaktryggsäckar. Vattentätt membran är på avigsidan av tyget.

ÅTERVUNNEN POLYESTER

Bekvämt och flexibelt vattentätt tyg som används i ryggsäckar och väskor avsedda för daglig användning. Trippel PU beläggning. Polyestermaterialet är tillverkat av återvunna PET-flaskor.

 

SOVSÄCKAR

ÅTERVUNNEN 20D MINI RIBSTOP POLYAMID

Tyg med vattenavvisande yta.

ÅTERVUNNEN ROP STOP POLYESTER

Tyg tillverkat av återvunna PET-flaskor; vattenavvisande yta.

SOFT TOUCH POLYESTER

Detta tyg, behandlat med en speciell metod, har en mjuk, fluffig yta som sprider och avdunstar fukt och känns behaglig mot huden.

SOVSÄCKSISOLERING

Allt dun som används i våra produkter samlas in från fåglar som redan har avlidit. Dun eller fjädrar plockas aldrig från levande fåglar till Haltis produkter.

DUN

En naturprodukt som utvinns från fåglar som produceras för mat.

FILL POWER

Fill power är et mått för att ange dunets fluffighet och spänst. 700 är ett extremt högt värde och ger ytterst bra isolering.

DUN 90/10

Dun 90 % och små fjädrar 10 %, vilket gör fyllningen mer fluffig och lätt.

MICHROTHERM THERMOFILL

Återvunnen klusterfiberfyllning. Polyesterfyllningen är gjord av återvunna PET-flaskor.

QUATTROFILL 7

Sjuhålsfiber, som lagrar värme i sig och isolerar effektivt mot kyla.

ULLISOLERING

Vadderingen är tillverkad av 100%europeisk naturlig fårull.

LIGGUNDERLAG

TPU

Termoplastisk polyuretan. Laminerad på madrasstyget för att göra den lufttät.

ÅTERVUNNEN 150D POLYESTER

Lättviktstyg tillverkat av återvunna PET-flaskor. TPU laminering

150D POLYESTER

Robust och starkt tyg med PVC-laminering.

DIAMANT RIPSTOP POLYESTER

Tyg förstärkt med Ripstop-struktur. Lämplig för lätta produkter.

 

TÄLT

TÄLTTYGER 
DRYMAXX SHIELD-TYG

20D Silikon Nylon R/S. PFC-fritt, 20D Ripstop polyamidtyg med 5000 mm PU-beläggning på insidan och silikonbehandlad på utsidan. Vattentät sömtejp.

POLYESTER RIPSTOP

Yttertält av hög kvalitet, belagd med PU för att göra det vattentätt. Detta material har även tejpade sömmar vilket förbättrar vattentätheten ytterligare. Ripstop-strukturen stärker tyget och förbättrar slitstyrkan.

SILVERLACKERAD POLYESTER

Grundtyget är en vanlig polyester, men silverfärg har lagts till PU. Detta gör filten effektivt värmereflekterande. Den här egenskapen är särskilt bra i nöd- och räddningsfiltar. 

POLYESTER PU

Yttertält av hög kvalitet, belagd med PU för att göra det vattentätt. Detta material har även tejpade sömmar vilket förbättrar vattentätheten ytterligare.

TÄLTTYGER (INNERTÄLT)
20D POLYAMIDNÄT

Myggsäkert mesh med utmärkt andningsförmåga

RIPSTOP-POLYAMID SOM ANDAS

Används i innertält. Vattenavvisande tyg som ventilerar ett tält väl. Ripstop-strukturen stärker tyget och förbättrar slitagestyrkan.

VENTILERANDE POLYESTER

Används i innertält. Vattenavvisande tyg som ventilerar ett tält väl.

Featured collection

halti aero sport cap black / halti aero miesten urheilulippis musta
Aero Keps

Aero Keps

Normalpris 279.90 SEK
Normalpris 399.00 SEK Reapris 279.90 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Blosis II Bucket Hat
Blosis II Bucket Hat

Blosis II Bucket Hat

Normalpris 209.90 SEK
Normalpris 299.00 SEK Reapris 209.90 SEK
Snabbvy
Halti Kevo Lierihattu - Vihreä 1
Halti Kevo Lierihattu - Beige 1

Kevo Hatt

Normalpris 499.00 SEK
Normalpris 499.00 SEK Reapris 499.00 SEK
Snabbvy
Sandstorm 1 Ryggsäck
Sandstorm 1 Ryggsäck

Sandstorm 1 Ryggsäck

Normalpris 699.90 SEK
Normalpris 999.00 SEK Reapris 699.90 SEK
Tillgänglig i K58 Forest green
Snabbvy
kallio by halti staffas cap blue/ kallio by halti sininen lippis
Halti Staffas Lippis - Lippalakki - Harmaa

Staffas Keps

Normalpris 244.90 SEK
Normalpris 349.00 SEK Reapris 244.90 SEK
Snabbvy
Focus 17 Ryggsäck

Focus 17 Ryggsäck

Normalpris 384.90 SEK
Normalpris 549.00 SEK Reapris 384.90 SEK
Tillgänglig i K58 Forest green
Snabbvy
Halti Rygga 26 Backpack - Reppu
Halti Rygga 26 Backpack - Reppu - Backside

Rygga 26 Ryggsäck

Normalpris 489.90 SEK
Normalpris 699.00 SEK Reapris 489.90 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Halti Rygga 18 Backpack - Reppu
Halti Rygga 18 Backpack - Reppu - Backside

Rygga 18 Ryggsäck

Normalpris 419.90 SEK
Normalpris 599.00 SEK Reapris 419.90 SEK
Tillgänglig i P99 Black;P99 Black
Snabbvy
Vehka Pannband
Vehka Pannband

Vehka Pannband

Normalpris 104.90 SEK
Normalpris 149.00 SEK Reapris 104.90 SEK
Snabbvy
Halti Streetpack Recy Blue
Halti Streetpack Recy Purple

Streetpack Recy Ryggsäck

Normalpris 244.90 SEK
Normalpris 349.00 SEK Reapris 244.90 SEK
Snabbvy
Sandstorm 2 Ryggsäck
Sandstorm 2 Ryggsäck

Sandstorm 2 Ryggsäck

Normalpris 839.90 SEK
Normalpris 1,199.00 SEK Reapris 839.90 SEK
Tillgänglig i K58 Forest greenP99 Black;P99 Black
Snabbvy
Visa alla