Hållbarhet

Hållbarhet.

Vår generation har alltid tagit vår rena natur som en
självklarhet. Vi på Halti har siktet inställt långt in i framtiden och vi gör allt vi kan så att kommande generationer kan njuta av den såsom vi har kunnat. All Haltis verksamhet bygger på att respektera miljön och andra människor. Våra produkter är designade för friluftsliv och sport. Med vårt program för hållbar utveckling THINK AHEAD, tar vi ansvar för våra sociala, miljömässiga och finansiella fotavtryck. Vi har mycket arbete framför oss, men vi försöker kontinuerligt att göra bättre.

FINSK DESIGN

Den finska naturen lär och inspirerar oss att skapa friluftskläder, skor och utrustning som tål tid och slitage för alla årstider och de mest krävande förhållanden. Med mer än fyrtiofem års erfarenhet överväger vi noga varje funktion, från det material vi väljer till den sista tekniska detaljen, så att du kan njuta av din produkt så länge som möjligt.

Våra produkter är designade på Haltis huvudkontor i pittoreska Massby, Finland med hjälp av 3D-programvara. Detta hjälper oss att avsevärt minska mängden textilavfall, logistikutsläpp och användningen av naturmaterial.

VAD ÄR MINA KLÄDER GJORDA AV?

Vi strävar alltid efter att materialen vi använder håller en hög standard när det gäller kvalitet och tekniska egenskaper och att de är tillverkade på ett hållbart sätt. Vi lägger ner mycket arbete på att välja ut rätt material och vi ställer krav på hela produktionsprocessen från fiber till färdig produkt. Kemikalier, färger och processer skall vara hållbara både för miljön och för de personer som arbetar i produktionen, samt för konsumenten som slutligen använder plagget. Med hjälp av strikta internationella certifikat kan vi minimera den negativa miljöpåverkan för varje produkt. Dessutom strävar vi efter att kontinuerligt öka användningen av återvunnet material i våra produkter.

VEM GÖR MINA KLÄDER?

LÄS MER

TA HAND OM, REPARERA OCH ÅTERVINN

LÄS MER

KLIMATPÅVERKAN

LÄS MER