Halti Dubbskor och Friktionsskor

VÄLJ RÄTT GREPP

Dubbad eller odubbad?

Bästa greppet för vintern

Inför vintern är det igen dags att välja rätt skor för isiga vägar, kallare temperaturer och halt före. När vinterns halka är som värst är skor med bra grepp eller friktion det bästa valet.

Hos Halti har vi haft dubbskor redan många år i vår kollektion, som vi nu även utökat med friktionsskor eller odubbade skor med grepp. Haltis dubbskor har en GripmaxX Spike yttersula och våra friktionsskor har två olika alternativ för yttersulan: Michelin Ice Control and Vibram Arctic Grip. Friktionskornas sulor är konstruerade för att ha så bra grepp som möjligt på snö, is och våt asfalt - på samma sätt som vinterdäck på bilar.

Halti dubbskor

Dubbskor

Haltis dubbskor med GripmaxX Spike sula lämpar sig för utomhusbruk på isiga och hala underlag. Sulans slitstarka dubbar i rostfritt stål hålls väl på plats även i aktivare användning. Dubbskorna är menade för vinterbruk och är därför även alltid vattentäta och varma.

Michelin Friktionsskor

Michelin®

Halti har tillsammans med Michelin tagit fram friktionsskor baserade på Ice Control-tekniken, som är ett alternativ till dubbskor. Michelins patentbelagda friktions gummiblandning kan jämföras med gummin i friktionsdäck för att ge bästa möjliga grepp utan dubbar. Skor med Michelin sula kan användas året om och ger även bra grepp på till exempel våt asfalt. Eftersom skorna är designade för vinteranvändning är även dessa skor vattentäta och varma.

Halti Vibram Friktrionsskor

Arctic Grip

Friktionsskor med Vibram Arctic Grip yttersula är också ett utmärkt alternativ för dubbskor. Sulans gummiblandning är sammanställd för kallt vinterväglag. Vibram Arctic Grip har en egenskap som enklast kan beskrivas som sandpapper, vars grova yta tar fast i det isiga underlaget och därmed ger ett bra grepp. Sulorna har en även ett termokromatiskt bit i som ändrar färg till blå då temperaturen går under 0 °C, som varning för möjlig is och halka.

Halti dubbskor

Dubbskor

Som namnet säger har dubbskor små dubbar i yttersulan. Dubbarna ger ett utmärkt grepp på isiga underlag och snö. Dubbskor är ett bra val om du rör dig mycket i terräng där det är väldigt halt eller på snöig is. Dubbskorna passar bäst ute på naturstigar och skogen.

Det är bra att komma ihåg att dubbskor lätt lämnar märken på golv, så därför bör man undvika att gå inomhus med dubbskor. Vi rekommenderar non-slip skydd, som dras över skons botten för att skydda skons dubbar och eventuella känsliga underlag, där det behövs.

Friktionsskor

Friktionskornas sula har en friktionsframkallande konstruktion som ger bra grepp på hala underlag. En bra egenskap med friktionsskor är att de ger bra grepp även på våta underlag som till exempel när vinterfrosten växlar om till vårens värme och snön och isen börjar smälta. Till skillnad från dubbskor lämnar friktionsskor inte märken efter sig och kan därmed användas både utomhus och om man till exempel går in i en affär på vägen.

Haltis friktionssulor är till en stor del Vibram’s Arctic Grip, som är en patentbelagd friktionskonstruktion med bra grepp för hala underlag. Vi har även friktionsskor med Michelin, som är en välbekant tillverkare av friktionsdäck för bilar.

Vattentäta och varma skor

Haltis dubb- och friktionsskor har en vattentät DrymaxX membran i sockkonstruktion mellan skons yttermaterial och innerfodring. DrymaxX membranen gör så att snö, slask och vatten inte når foten och håller därmed foten varm, alla vet att våta fötter fryser lättare än torra. När du rör dig i snöig terräng rekommenderar vi skor med mellan eller högre vrist för att undvika att få snö in i skon. I mera urban miljö och på plogade gator kan ett par långskaftade skor passa bättre.  Fördelen med lägre vrist är att de känns lättare på foten och lämpar sig bättre för promenader och jogging.

Det är viktigt att uppmärksamma att dubb- eller friktionskor aldrig kan helt skydda från halka, därför är det ändå viktigt att alltid vara försiktig då man rör sig i hal terräng eller på hala underlag.

Utforska Haltis dubbskor och friktionskor. Vår kollektion består av ett brett sortiment för dam och herr.

Halti Fjalla Naisten DrymaxX Talvisaapas
Halti Fjalla Naisten Talvikengät - Saapas
Fjalla Dam Vinterkänga
1,399.00 kr
Frost Mid Naisten DrymaxX Pitopohjakenkä - Punainen
Frost Dam Mid Friktionsskor
Frost Dam Mid Friktionsskor
1,399.00 kr