Halti VinterskorHalti Vinterskor

DESIGNER'S FAVORITES

Haltis sko designer Hanna ger sina bästa tips

Vår skokollektion erbjuder ett brett sortiment av skor för olika slags aktiviteter och väder för alla årstider. I denna guide delar Haltis Sko Designer Hanna Tuomanen med sig vilka som är hennes personliga favoriter och vad man bör tänka på då man väljer skor åt sig själv eller någon annan.  

Vilka skor är dina favoriter från kollektionen och varför?

"Ahma Low DrymaxX Dubbskorna är perfekta för vinterns aktivare användning, speciellt om temperaturen är mildare. Skorna är lätta och sportiga och givetvis vattentäta. Ahma finns både för dam och herr.

I kallt isigt eller slaskigt före är mitt toppval Jura med Michelin friktionssula eller Nanook Dubbskorna.

Våra Rorvik kängor, för dam och herr, har högre skaft och passar bra för promenader och vandring året om. 

När det är riktigt kyligt och för att plumsa i snön väljer jag Tornio Vinterkängorna. Dessa vattentäta läderstövlar har Thinsulate vaddering som gör dem super varma och deras sula är optimal för snöigt underlag."

Halti vinterskor
Halti Vinterskor
Vad ska man tänka på då man köper nya vinterskor?

"Det viktigaste är att man väljer en tillräckligt stor storlek! Det bör
finnas utrymme för tårna att röra på sig för att värmeregleringen ska fungera optimalt.  Välj skor med en sula som passar för det underlag du främst kommer att använda skorna på. Om du till exempel bara använder skorna ute på naturstigar är dubbskor bra men om du vill kunna använda skorna också ute på stan där du kanske växlar mellan utomhus och inomhus
är friktionsskor ett bättre alternativ.

Uppmärksamma också att yllesockor inte passar ihop med vattentäta skor med DrymaxX membran eftersom yllen drar åt sig så mycket fukt att fötterna snabbt känns kalla och våta då membranet inte kan funktionera optimalt. Välj i stället tekniska eller strumpor av merinoull."

Några ultimata tips då man köper skor i gåva?

"Det är alltid att föredra att pröva skorna innan man köper men on det inte är möjligt så spara alltid kvittot så att man sedan kan byta storlek eller modell om det behövs. I vår Online butik rekommenderar jag att använda SizeMe verktyget om du är osäker på storleken. Ibland är helt enkelt ett gåvokort ett bättre alternativ när det gäller skor som gåva."

Hur väljer man rätt storlek?

"Det allra enklaste och bästa är helt enkelt att pröva skorna för att säkerställa rätt storlek. När man handlar skor online kan det löna sig att kolla skons längd från måttatabellen. Skons längd anger länden på innersulan och kan därmed lätt jämföras med längden på din egen fot eller passliga skor man redan har i användning. Måtten är mera pålitliga än själva skostorleken som kan variera radikalt mellan olika brand och modeller.

Det som även påverkar storleken är skaftets modell, skons inre omkrets och materialval. Haltis senaste skokollektion motsvarar europeiska måttstandard väl. Vattentäta skor med membran kan kännas mindre i storlek än motsvarande skor utan membran."

Halti Vibram Friktrionsskor

Hur får jag skorna att hålla så länge som möjligt?

"Skötselråd för alla Haltis skor hittar man på respektive produktsida. Vår butikspersonal är även experter och ger gärna tips och råd. Det som kanske är viktigast att minnas är att inte låta skorna torka i till exempel bastun eller annan överdrivet varm plats. Alla vet också att skyddsspray är att rekommendera, den skyddar skon och håller den ren, men här är några inte så vanliga råd:

Använd skorna! Skor som står i
förvaring i flera år kan förlora sina funktioner och därmed bli oanvändbara. De flesta skor är tillverkade av organiska material som gummi och leder som torkar och hårdnar med tiden om de inte används. Det är också viktigt att minnas att man dock inte ska använda samma skor 24/7! Det lönar sig att ha några par skor
att skifta mellan så de turvis får ”vila”. När skon inte är i användning bör man se till att den torkar ordentligt och putsa bort smuts. Skor bör förvaras inomhus i värme, inte i till exempel ett kallt förråd. Med dessa några tips förlänger du livslängden på dina skor avsevärt och kan njuta av dina favoritskor en lång tid framöver!”

UTFORSKA VÅR KOLLEKTIONER

Michelin

Vinterskor

Halti Fjalla Naisten DrymaxX Talvisaapas
Halti Fjalla Naisten Talvikengät - Saapas
Fjalla Dam Vinterkänga
1,399.00 kr
Frost Mid Naisten DrymaxX Pitopohjakenkä - Punainen
Frost Dam Mid Friktionsskor
Frost Dam Mid Friktionsskor
1,399.00 kr
Halti Jura Naisten Ulkoilukenkä
Jura Dam Mid Friktionsskor
Jura Dam Mid Friktionsskor
1,299.00 kr

Visa alla

Halti Hester Naisten Talvikenkä
Hester Dam DrymaxX Vinterskor
Hester Dam DrymaxX Vinterskor
999.00 kr
Halti Ahma Naisten Nastakenkä
Ahma Low Dam DrymaxX Dubbskor
Ahma Low Dam DrymaxX Dubbskor
1,199.00 kr
Ahma Low Herr DrymaxX Dubbskor
Ahma Low Herr DrymaxX Dubbskor
1,199.00 kr
Frost Mid Naisten DrymaxX Pitopohjakenkä - Punainen
Frost Dam Mid Friktionsskor
Frost Dam Mid Friktionsskor
1,399.00 kr
Halti Kenai Miesten Nastakenkä - Musta
Halti Kenai Miesten Nastakengät
Kenai Mid Herr DrymaxX Dubbskor
1,299.00 kr
Halti Jura Naisten Ulkoilukenkä
Jura Dam Mid Friktionsskor
Jura Dam Mid Friktionsskor
1,299.00 kr
Halti Gunnar Miesten Talvikenkä
Gunnar Mid Herr DrymaxX Vinterskor
Gunnar Mid Herr DrymaxX Vinterskor
1,199.00 kr

Visa alla

Så sköter du om dina skor

halti x miele
Halti Friktionsskor

Välj rätt grepp

Dubb- eller friktionsskor denna vinter?