Tvätt och skjötselråd för dunprodukter

Halti x Miele

Vi på Halti vill att du ska kunna njuta av dina dunprodukter så länge som möjligt. Ett vanligt missförstånd är att man borde undvika att tvätta till exempel dunjackor men med dessa tvätt- och skötselråd behöver du inte vara orolig över att förstöra dina dunplagg i tvätten. Tvättråden har sammanställts i samarbete med Miele.  

Tvätt

I dunprodukter är det viktigaste att se till att plagget torkar rätt, helts i torktumlare, både efter tvätt eller om det blivit vått i användning. För sovsäckar med dun gäller det även att vädra den ordentligt för att behålla dess funktioner och fluffighet.

Tvättprogram

Tvätta dunprodukter separat och fyll inte tvättmaskinen för full. Om möjligt välj ett tvättprogram avsett för dunprodukter som håller vattennivån högre under tvätten.

Val av tvättmedel

Använd flytande tvättmedel. Det finns även tvättmedel avsedda för just dunprodukter. Tvättmedel i pulverform kan klumpa ihop sig under tvätten.

Använd måttligt med tvättmedel, en tesked per maskin brukar räcka bra. Använd gärna tvättmaskinens automatiska dosering för tvättmedel.

Sköljning och centrifugering

En extra sköljning är att rekommendera framför allt om du inte använt tvättmedel avsett för dun. Det är viktigt att få allt tvättmedel ursköljt för att dunet ska återfå sin funktion och fluffiga form.

Centrifugera väl efter tvätt.

Torkning

Torka dunprodukten i torktumlare, men kolla alltid tvätt instruktionerna för att säkerställa att det passar för just den produkten. Om torktumling inte är möjligt torka den på en luftig, välventilerad plats antingen på klädhängare eller på en flat yta.

Fluffa upp och skaka om produkten medan den torkar för att återfå dess fluffighet.

Genom att följa dessa råd och produktens specifika tvätt instruktioner uppnår du bästa resultat och förlänger livslängden på dina dunprodukter.
Halti Dunprodukter
Halti Dunprodukter

Dunjackor Visa alla

Halti Huippu Naisten Kevytuntuvatakki - Sininen
Huippu Dam Re-down Jacka
Huippu Dam Re-down Jacka
2,399.00 kr
Halti Huippu Miesten Untuvatakki - Sininen 1
Huippu Herr Re-down Jacka
Huippu Herr Re-down Jacka
2,399.00 kr
Huippu Plus Dam Re-down Jacka
Huippu Plus Dam Re-down Jacka
2,399.00 kr
Halti Huippu Naisten Untuvaliivi - Harmaa
Huippu Dam Dunväst
Huippu Dam Dunväst
1,799.00 kr