Halti Hållbarhet

Höjdpunkter från Haltis hållbarhetsarbete 2023: Framsteg och prestationer

Vi är glada att kunna publicera den årliga översikten av vårt Think Ahead-hållbarhetsprogram för andra året i rad. I denna rapport lyfter vi fram vår användning av hållbara material, de utsläpp som vår verksamhet genererar och våra mål för att minska dem. Vi rapporterar också om våra olika initiativ för att främja cirkulär ekonomi, mänskliga rättigheter och rättvisa arbetsförhållanden.Vår fullständiga årsredovisning finns alltid tillgänglig i hållbarhetssektionen på vår webbplats.

Halti Reloved Ninyes

Under 2023 lanserade vi Halti Second Hand-plattformen i Finland och Sverige, vilket möjliggör för våra kunder att köpa och sälja begagnade produkter genom vår återvinningspartner Ninyes. Dessutom introducerade vi en snabb och enkel reparationsservice för våra produkter i samarbete med skräddarnätverket Menddie. Vi fortsätter att ta emot använda Halti-produkter i våra butiker i Finland, som vi sedan donerar till välgörenhet. Tillsammans går dessa cirkulära tjänster under namnet Halti 2nd Round.

I vårt val av material strävar vi ständigt efter att hitta mer hållbara alternativ. Med följande nyckeltal  vill vi ge en klarare uppfattning om omfattningen. I förhands försäljningen av höst/vinter 24/25-säsongen är 82 % av produkterna i Halti Outdoor-kollektionen och 68 % av Halti Ski-kollektionen tillverkade av bluesign® APPROVED-skalmaterial. Under samma säsong är 98 % av alla Haltis kläder tillverkade av delvis eller helt återvunnet material, och 60 % av Haltis skor har delvis eller helt återvunna överdelar. Vi rapporterar också att 2023 var 32,4 % av vår totala tyginköpsvolym bluesign® APPROVED, och 43 % var återvunnen polyester.

Halti Hållbarhet

Våra miljöinsatser inkluderar löpande daglig optimering av logistiken, samarbete med våra underleverantörer och ambitiösa mål såsom att gå med i Science Based Targets Initiative. Medan vår verksamhet och därmed våra utsläpp från leveranskedjan ökade 2023, minskade vi avsevärt flygtransporterna. Med hjälp av WWF Green Office-verktyg och beslutsamheten hos hela vår personal lyckades vi minska utsläppen från vårt huvudkontor trots affärstillväxten.

Mot slutet av 2023 hade vi äran att ta emot två prestigefyllda utmärkelser. Finska konsumenter röstade fram Halti Cyclus Unisex-parkan, tillverkad i samarbete med Spinnova, som den mest hållbara produkten i Finland.

Dessutom tilldelade den ledande internationella ISPO-plattformen vår Synkas 3in1 DrymaxX-jacka från Kallio by Halti-kollektionen ISPO Award. Denna monomaterialjacka, designad för enkel återvinning, är funktionell, väderbeständig och hållbar, och kommer att finnas i butikerna hösten 2024.