FINSK DESIGN

Halti finsk design

DESIGNFILOSOFI

Varje produkt måste ha sin plats och syfte. Varje funktion har övervägts noga, från det material som valts ut till den sista tekniska detaljen, så att våra produkter tål tid och slitage. Tidlösa mönster, färger och snygga snitt gör att friluftskläder, utrustning och skor står sig genom tiderna. Vi tänker noga på vilka kläder och utrustning vi designar och lanserar, så att vi kan möta marknadernas behov och förhindra eventuell överproduktion. Vi har minskat vår nya vinterkollektion med 25% från föregående vinterkollektion. Och vi strävar efter att använda eventuellt överskottsmaterial för att göra andra produkter.

Våra produkter genomgår omfattande tester före produktion. Vi testar vatten- och vindmotstånd, andningsförmåga, krympning och andra funktioner både i ett labb och i praktiken. Våra produkter testas av våra partners, allt från friluftsentusiaster till toppidrottare. Som användare av våra kläder, skor och utrustning, är dina åsikter värdefulla för oss, och vi tar gärna emot feedback på våra produkters egenskaper och funktionalitet.

VI VILL FÖRA MÄNNISKOR NÄRMARE NATUREN.

3D - DESIGN

3D-design sprider sig snabbt i vår bransch, och vi visar vägen. Användningen av 3D-programvara i design och produktionsprocesser gör det betydligt snabbare att lansera nya produkter. Dessutom snabbar det upp kommentar- och godkännandeprocesser och minskar antalet nödvändiga fysiska prover till så lite som en tredjedel. Digitala prover kan distribueras till intressenter för att kommenteras och godkännas utan några logistikutsläpp.

För oss på Halti innebär 3D mindre textilavfall, lägre utsläpp och mindre användning av naturmaterial, samt en snabbare och mer kreativ designprocess. Från vår- och sommarkollektionen 2020 till 2021 har vi minskat mängden försäljningsprover med 50% - det innebär 50% mindre utsläpp för dem.

FINSKT URSPRUNG

Alla Halti-produkter är designade på Haltis huvudkontor i pittoreska Massby i Sibbo, Finland. Forsknings- och utvecklingsteamet består av en grupp erfarna finländska yrkesmän som brinner för sitt hantverk. Dessutom involverar vår FoU-verksamhet representanter från ledning, försäljning och marknadsföring. Och vårt lokala kvalitetskontrollteam säkerställer en efterlevnad av hållbarhet i varje steg av tillverkningsprocessen. Det betyder att vi är ett stort team med ett stort hjärta.