FINSK DESIGN

Halti finsk design

DESIGNFILOSOFI

Varje produkt måste ha sin plats och syfte. Varje funktion har övervägts noga, från det material som valts ut till den sista tekniska detaljen, så att våra produkter tål tid och slitage. Tidlösa mönster, färger och snygga snitt gör att friluftskläder, utrustning och skor står sig genom tiderna. Vi tänker noga på vilka kläder och utrustning vi designar och lanserar, så att vi kan möta marknadernas behov och förhindra eventuell överproduktion.

Våra produkter genomgår omfattande tester före produktion. Vi testar vatten- och vindmotstånd, andningsförmåga, krympning och andra funktioner både i ett labb och i praktiken. Våra produkter testas av våra partners, allt från vanliga användare till toppidrottare. Som användare av våra kläder, skor och utrustning, är dina åsikter värdefulla för oss, och vi tar gärna emot feedback om våra produkters egenskaper och funktionalitet.

 

VI VILL FÖRA MÄNNISKOR NÄRMARE NATUREN.

 

3D 

3D-design sprider sig snabbt i vår bransch, och vi visar vägen. Användningen av 3D-programvara i design och produktionsprocesser gör det betydligt snabbare att lansera nya produkter. Dessutom snabbar det upp kommentar- och godkännandeprocesser och minskar antalet nödvändiga fysiska prover. Digitala prover kan distribueras till intressenter för att kommenteras och godkännas utan några logistikutsläpp.

För oss på Halti innebär 3D mindre textilavfall, lägre utsläpp och mindre användning av naturmaterial, samt en snabbare och mer kreativ designprocess.

 

FINSKT URSPRUNG

Alla Halti-produkter är designade i Finland på Haltis huvudkontor i Sibbo. Produktionsteamet består av en grupp erfarna finländska specialister som brinner för sitt hantverk. Dessutom involverar vår produktutveckling även representanter från ledning, försäljning och marknadsföring. Vårt lokala kvalitetskontrollteam säkerställer en efterlevnad av hållbarhet i varje steg av tillverkningsprocessen. Det betyder att vi är ett stort team med ett stort hjärta.