Halti Bergga Parka ISPO award

Halti är nu ISPO Award-vinnare fyra gåner om – Bergga Warm Parka vann i oktober 2022 det prestigefyllda ISPO Award
Varje år hyllar sportvaruindustrins respekterade ISPO-mässa de mest exceptionella produkterna med ISPO Award. Oberoende och internationella experter bedömer flera hundra produkter i enlighet med fastställda kriterier. Den här gången var tävlingen extremt hård. Fler än 40 mycket innovativa produkter hade kommit med i det slutliga urvalet och testades och bedömdes av idrottsexperter i Garmisch-Partenkirchen. Haltis Bergga Warm Parkas från urban-kollektionen Kallio® by Halti® utsågs till vinnare av ISPO-priset 2022

Modern urban design med de senaste tekniska funktionerna
”Genom att kombinera urban design med smarta tekniska funktioner sticker Bergga Warm Parkas ut bland klassiska vinterjackor. Särskilt anmärkningsvärt är 3D-tunnelkonstruktionen på insidan som möjliggör bra isolering med låg vikt”, säger Andi Spiess, jurymedlem för ISPO Award och redaktör ISPO.com.

Kreativ process bakom Bergga-jackan
Hanna Koivula, Kallio-kollektionens designer berättar om den kreativa processen bakom Bergga-jackan: ”Bergga Warm Parkas-jackan har sitt ursprung i en passion för att skapa en förstklassig vinterjacka med syntetisk isolering i stil med en dunparkas. Med utgångspunkt i plaggets hela livscykel blev vi inspirerade att hitta innovativa lösningar. Nu är vi stolta över att kunna slå fast att Bergga är en av Kallio® by Halti®-kollektionens monomaterialartiklar. Hemligheten bakom den luftiga värmen är 3D-luftflödestunneln och den dubbla frontkonstruktionen. Elegant och tekniskt skaltyg ger väderskydd även mot de hårdaste vindarna och störtregnen. Med genomtänkta detaljer som långa dragkedjor, rymliga fickor och snygga svarta reflexelement vill vi underlätta ett hektiskt stadsliv. Med en modern men tidlös design kommer Bergga att leverera värme och skydd under många år framåt.

Kallio® by Halti®
Kollektionen Kallio® by Halti® presenterades i augusti 2022. På Halti har vi decennier av erfarenhet av hänsynslöst arktiskt väder. Våra rötter ligger i nordens klimat och dess starka ytterligheter. Stadsmiljöns lagar kan emellertid vara lika krävande som vildmarkens. Därför har vi skapat Kallio® – en nordisk urban linje med förstklassig funktionalitet och minimalistisk elegans. Kallio® tar Haltis banbrytande designlösningar in i ett urbant landskap med passion, elegans och enkelhet.