Finsk design fortsätter att leda vägen för innovation i sportbranschen: HALTI VINNER FÖR TREDJE GÅNGEN I RAD PRESTIGEFYLLT ISPO-PRIS

Finsk design fortsätter att leda vägen för innovation i sportbranschen:  HALTI VINNER FÖR TREDJE GÅNGEN I RAD PRESTIGEFYLLT ISPO-PRIS

Det finska premiumvarumärket Halti har för sin innovativa och hållbara urbana Synkas 3in1 DrymaxX Parka vunnit ISPO-award-priset. Halti är välkänt för expertisen inom skidkläder och friluftsutrustning, och har också på ett effektivt sätt lyckats översätta denna tekniska kunskap till streetwear. Den prisbelönta Synkas 3in1 DrymaxX Parka är en flaggskeppsprodukt i Haltis urbana streetwearsortiment Kallio® by Halti. Anmärkningsvärt nog är detta det andra ISPO-priset i rad för Kallio®-kollektionen och det tredje i rad för Halti.

ISPO-priset delas ut av den ledande globala sportplattformen ISPO och lyfter fram de mest innovativa produkterna och tjänsterna i sportbranschen. Halti kommer att ta emot priset på ISPO München, världens största sportmässa, som äger rum den 28–30 november 2023.

Hanna Koivula, Halti-designern bakom Synkas-jackan, ger sitt perspektiv: ”Här på Halti ser vi krävande och föränderliga förhållanden som möjligheter. Synkas 3in1 DrymaxX Parka kombinerar på ett smidigt sätt funktionalitet, konvertibilitet och cirkularitet för att göra vardagen enklare. Denna parkas består av en vatten- och vindtät ytterjacka och en isolerad innerjacka som enkelt kan lossas eller sättas på igen. Båda jackorna är snygga och funktionella oberoende av varandra, men tillsammans skapar de en oslagbar kombination för blåsiga, våta och kalla förhållanden. En viktig egenskap hos jackan är dess cirkularitet. Eftersom detta är en monomaterialprodukt är alla komponenter – från tryckknappar till blixtlås – tillverkade av polyester, vilket underlättar återvinningen i slutet av produktens livslängd. WR-behandlingen är PFC-fri och jackan innehåller en betydande mängd återvunnet material (45 % i ytterjacklan och 40 % i innerjackan, 100% i jackans isolering och foder). Nu är det bara att vänta in riktigt underbart och eländigt väder!"

Kommentar från ISPO-juryn: ”Här möts skandinavisk design, hög funktionalitet och hållbarhet för att skapa en produkt som övertygar i många avseenden. 3-i-1-lösningen garanterar flexibilitet, och det rena utseendet möjliggör lång livslängd.”

Aki Kuusilehto, VD för Halti, säger så här: ”Vi har från första början varit jätteglada över Haltis Kallio-kollektion. Den har varit en stor succé som representerar vår expertis när den är som bäst: urbana produkter med friluftstwist. Och nu har vi för andra gången i rad fått ett ISPO-pris för denna kollektion. Vi är tacksamma för detta pris och det stärker oss uppfattningen att vi är på rätt väg – eller gata. Jag vill också passa på att tacka hela teamet som tillsammans skapat så en framgångsrik kollektion.”

Halti Synkas 3in1 DrymaxX Parka kommer att finnas tillgänglig i augusti 2024.

 

Halti

Halti är ett finskt premiumvarumärke inom friluftsprodukter med affärsidén att utrusta människor för ansvarsfullt friluftsliv i alla väder. Under årens lopp har Halti utrustat allt ifrån världens främsta idrottare till expeditioner och vanliga människor som gillar utomhusaktiviteter i vardagen. Den nordiska naturen inspirerar i Haltis design och produktutveckling. Med Think Ahead, Haltis program för hållbar utveckling, tar Halti ansvar för sina sociala, miljömässiga och ekonomiska fotavtryck. Halti designar tidlösa och slittåliga produkter och strävar efter att hitta allt mer hållbara material och produktionsmetoder.

www.haltiworld.se