HALTI KLÄDER – DESIGNADE FÖR ATT ÅTERVINNAS

Sedan våren 2020, har vårt produktsortiment innehållit cirkulärt designade kläder som har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser och väckt intresse globalt.

T.ex. vår Halti Hiker Next Generation jacka, som vi lanserade under våren 2020, vann det prestigefyllda priset ISPO Outstanding Outdoor award år 2019. Och i juni 2021, vann vår 100% återvinningsbara Halti REISSU DrymaxX® Monomaterial-3 Lager- jacka bland 75 välkända nordiska outdoor varumärken, det prestigefyllda hållbarhetspriset Scandinavian Outdoor Sustainability Award. Halti REISSU DrymaxX® 3-lager jackan i monomaterial kommer att finnas tillgänglig fr.o.m. våren 2022.

Dessa jackor har gemensamt att de är 100% återvinningsbara och alla dess komponenter kan lagas om det skulle behövas. Antalet lättskadade detaljer har minimerats, dragkedjan och knapparna är lätta att byta ut, och inga andra detaljer kräver några specialverktyg. Konstruktionen av jackan tog sin början i användningen av återvunnet material och fortsatte hela vägen fram till slutet av sin livscykel. När du inte längre använder din jacka kan du ta med den till en Halti-butik, så att den återvinns. 

 

REISSU DRYMAXX® 3L JACKA – FÖDD FÅR ATT ÅTERVINNAS

 

VI HJÄLPER DIG ATT ÅTERVINNA

Vi rekommenderar varmt att du använder våra friluftskläder och utrustningar så länge som möjligt, laga dem om de är skadade och ge dem vidare till nästa användare. Om du har något oskadat Halti klädesplagg, som du inte längre använder, kan du ta med det till någon Halti butik.

Vi ser till att alla kläder du returnerar hittar ett nytt liv och en ny användare genom våra partners. Vi undersöker också möjligheten att öppna en second hand-butik för begagnade högkvalitativa Halti-kläder som fortfarande är i gott skick.

För närvarande har Finland ingen bearbetningsanläggning som accepterar återvunna friluftskläder och bearbetar dem till nytt produktionsmaterial. Vi följer dock situationen noga och tror att en återvinningslösning ligger runt hörnet.