Skötselråd

Använd, tvätta och reparera

För att kunna förlänga produktens livscykel är det viktigt att tvätta och underhålla produkterna enligt skötselråden.

Det medföljer lappar och etiketter med tvättanvisningar och instruktioner om hur du använder och underhåller våra produkter, för att ge dem en lång livslängd. Dessutom har vi introducerat informativa QR-koder. Genom att skanna dessa koder kan användare och eventuella efterföljande användare få samma information och skötselråd, fastän lapparna tagits bort. Vårt mål är att minska antalet lappar och etiketter och istället lägga till QR-koder till våra produkter.

Vi rekommenderar att du tvättar vattentäta kläder för att förhindra att smuts och fläckar försämrar deras egenskaper. Rena kläder andas och håller längre. Vattentäta kläder bör också behandlas med ett vattenavvisande medel, för att ytterligare förlänga livscykeln.

Några tips om hur du kan minska din miljöpåverkan samtidigt som du tar hand om dina kläder:

  • Ett enkelt sätt att minska din vattenanvändning är att tvätta dina kläder mer sällan. Ofta räcker det med att vädra kläderna och att ta bort fläckar med en våt trasa
  • Tvätta syntet- och naturfibrer separat. Studier har visat att på detta sätt, slits färre fibrer loss.
  • Fyll upp maskinen och undvik känsliga tvättcykler, eftersom större volymer vatten gör att mikroplaster lättare lossnar.

I vår Halti World Blog hittar du tips och råd på hur du bäst sköter om dina Halti produkter. Om du inte hittar det du söker där kan du också alltid kontakta vår kundtjänst.