Halti 2nd Round

Halti 2nd Round

HALTI SATSAR PÅ CIRKULÄR EKONOMI OCH LANSERAR NYA SERVICEMODELLER FÖR SINA KUNDER UNDER HÖSTEN

Haltis 2nd Round konceptet får denna höst två nya servicemodeller, varav den ena även lanseras i Sverige. Den första är en tjänst som möjliggör köp och försäljning av begagnade Halti kläder. Via tjänsten kan konsumenter enkelt återvinna sina använda Halti-produkter och köpa begagnade produkter i gott skick. I Finland kommer även en reparationstjänst att lanseras i et senare skede.

Det är viktigt för Halti att ta hand om produkternas hela livscykel, och betydelsen av den cirkulära ekonomin blir allt tydligare hos Halti. Halti designar tidlösa och hållbara produkter för att göra dem mångsidigt brukbara så länge som möjligt. Med Halti 2nd Round-modellerna för cirkulär ekonomi ger Halti sina kunder nya möjligheter att återvinna och förlänga produkternas livslängd. Halti har under en längre tid tagit emot begagnade produkter i sina butiker och donerat dem för återanvändning via en välgörenhetsorganisation. Idag växer Halti 2nd Round med en ny modell för second hand-tjänster.

"Efterfrågan på secondhand kläder växer hela tiden, och å andra sidan möjliggör olika cirkulära ekonomimodeller också en mångsidig affärsutveckling. Vi vill vara en del av denna omställning av den ständigt stärkande trenden och vara bland de första att erbjuda denna verksamhetsmodell till våra kunder", säger Haltis vd Aki Kuusilehto.

 

Halti Second Hand sälj- och köptjänst på webben - ett enkelt sätt att återvinna

Från och med idag kan Haltis kunder köpa och sälja begagnade Halti-produkter enkelt och smidigt via Haltis onlinebutik. Tjänsten är tillgänglig i Finland och Sverige.

För kunder har återvinningen gjorts så enkel som möjligt, man behöver bara samla ihop sina kläder och skicka in dem till Halti Second Hand-tjänsten. Det som faller bort är att själv behöva prissätta, ta bilder och andra arbetsmoment förknippade med att sälja begagnade kläder. Dessutom slipper man vänta på att plagget blir köpt och att man sedan får det överlämnat till den nya ägarna och får betalningen gjord. Med Halti Second Hand får ersättningen direkt efter att kläderna kontrollerats, i form av ett presentkort som kan användas till antingen nya eller begagnade Halti inköp.

Att köpa en begagnad Halti Second Hand-produkt har också gjorts så enkelt och säkert som möjligt. Alla produkter är kontrollerade, i gott skick och har normal returrätt.

"Vår målsättning är att undvika att fortfarande brukbara Halti plagg blir liggandes i garderoben oanvända, eftersom deras återvinning nu är så enkel och lönsam. Eftersom våra kläder och utrustning är designade för att tåla tid och hårt slitage hoppas vi att de ska få en ännu effektivare användning och en längre livslängd genom denna nya tjänst”, säger Laura Roman, ansvarig för Haltis hållbarhetsfrågor.

 

Ninyes

Bakom utvecklingen av tjänsten står det finska företaget Ninyes, som är det enda företaget i Europa som erbjuder återförsäljning och återvinningstjänster enbart för ansvarsfulla klädmärken.


Den nya tjänsten Halti Second Hand-tjänsten hittar du på adressen haltiworld.se/pages/second-hand

För mera information:

  • Halti: Aki Kuusilehto, vd, aki.kuusilehto@halti.fi
  • Ninyes: Mikko Siukosaari, medgrundare, mikko@ninyes.fi