HALTI X MIELE: Så sköter du om dina sportkläder

HALTI X MIELE: Så sköter du om dina sportkläder

Tvätt- och skötselråd för tekniska sport- och träningskläder

Tekniska sportkläder används oftast aktivt och vid svettiga aktiviteter. Det är viktigt att sköta om träningsplaggen för att förlänga deras livscykel. Efter varje användning rekommenderas lätt sköljning av plagget eller om detta inte är möjligt låta plagget torka från eventuell fukt och svett på ett luftigt ställe, till exempel
utomhus. Med sköljning undviker man att eventuell svettlukt eller fläckar inte
hinner bli ingrodd i textilens fibrer, eftersom det då kan det vara svårt att
få bort lukten även med starkare tvättmedel.

Det finns speciella tvätt- och sköljmedel som är utvecklade just för tekniska sportkläder. Dessa medel neutraliserar eventuella svett- och andra lukter som fastnat i plagget. Genom att välja rätt tvättmedel för dina sportkläder säkerställer du även att plaggets material som i tekniska kläder ofta åtminstone till en del består av elastan inte skadas och att plagget behåller sin funktion även efter tvätten.

 

Checklista

• Skölj med vatten efter varje användning
• Använd tvättmedel som är utvecklat för sport- och träningskläder.
• Reparera eventuella hål med nål och tråd eller passande lagningslapp.

Hållbara plagg som tål användning en lång tid kräver omsorgsfull skötsel. Genom att sköta om kläderna på rätt sätt förlängs deras livscykel och i bästa fall kan plaggen ges vidare till nästa användare. I Haltis kollektioner hittar du ett brett utbud av tekniska kläder med Stormwall, X-Stretch och Active Dry material. Våra kläder är designade för en aktiv livsstil och olika slags aktiviteter.

Hitta favoritplagg för just din sportgren: multisport, ländgdskidåkningslalomlöpning och vandring.