Merinoull - mjukt, varmt och ventilerande

Merinoull - mjukt, varmt och ventilerande

Merinoull

Merinoull har blivit ett av de populäraste materialen för underställ, mössor, halsvärmare och sockor, framför allt i de plaggen man har närmast huden. Det är knappast någon överraskning att merinoull faktiskt är det bästa valet i svalare temperaturer men eftersom dess värmereglering är så optimal, passar merinoull också i varmare temperaturer och känns behaglig även då man svettas.

Största delen av den merinoull som används i kläder produceras i Argentina, Australien och Nya-Zealand. Det som skiljer merinoull från vanlig ull är att dess fiber är mycket tunnare och längre. Denna egenskap gör att merinoull känns väldigt behaglig mot huden och man stöter sällan på allergiska eller andra hudreaktioner som kan kopplas till materialet. Då man använder merinoull som närmaste lager mot huden håller man sig torr och varm eftersom den effektivt transporterar bort fukt från huden.

Lättskött material

Merinoull är ett lättskött material på grund av sin naturliga egenskap som gör att den inte drar till sig bakterier eller dåliga lukter. Därför brukar det räcka med att vädra plagget för att hålla det fräscht och undvika tvätt.

100% Merinoull eller blandning

I produkter brukar man antingen använda 100 % merinoull eller en blandning med funktionsmaterial och merinoull beroende på hurdan produktfunktion man vill uppnå. Att tillägga funktionsmaterial i merinoullen ger produkten mera slitstyrka och elasticitet. I till exempel strumpor brukar en blandning vara det optimala materialvalet.

Även i andra produkter kan blandningar tillföra tekniska funktioner till plagget, men produkter med 100 % merinoull är ändå utan tvekan det mjukaste och bekvämaste alternativet att ha närmast kroppen.

Mulesingfri Merinoull

När man talar om merinoull framträder också oftast de etiska frågorna kring dess produktion. Alla Halti merinoull produkter är självklart tillverkade i mulesingfri merinoull. Museling Free gårdarna har ingått ett avtal där de garanterar en hållbar och ansvarsfull uppfödning av djuren. Så när du väljer en Halti merinoullprodukt kan du vara säker på att den uppfyller de etiska kraven.