HALTI X MIELE: Tvätt- och skötselråd för skalkläder

HALTI X MIELE: Tvätt- och skötselråd för skalkläder

I samarbete med Miele har vi sammanställt tvätt- & skötselråd för olika material och kategorier för att du ska kunna ta hand om dina Halti produkter på rätt sätt. Vårt gemensamma mål är hållbara lösningar och plagg som kan användas om och om en lång tid framöver. Haltis vattentäta produkter har alla DrymaxX® membran, som är Haltis eget membranmärke, som introducerades på marknaden redan 1995. Nedan hittar du tvätt- och skötselråd för vattentäta DrymaxX® skaljackor och -byxor.

TVÄTTINSTRUKTIONER FÖR SKALKLÄDER

DrymaxX®-produkter bör alltid tvättas avigt och separat. Centrifugering, torktumling och vridning kan skada produkten. Användning av sköljmedel eller tvättmedel som innehåller sköljmedel rekommenderas inte, eftersom ingredienserna i dessa ämnen kan blockera de mikroskopiska porerna i DrymaxX®-membranet. Använd inte heller lösningsmedel.

Mer detaljerade tvätt instruktioner för varje produkt finns på skötseletiketten på produkten.

För utomhuskläder med membran har Mieles tvättmaskiner ett speciellt tvättprogram utvecklat för att bevara de funktionella egenskaperna i materialet. Vi rekommenderar även att använda Mieles Outdoor tvättmedel som är avsett för utomhuskläder med ett membran, rengör skonsamt, tar bort dålig lukt och, tack vare sin speciella sammansättning, bibehåller den andningsbara, vattenavvisande ytan på textilierna.

 

SKÖTSELRÅD

DrymaxX®-membranet kan gå sönder till exempel på grund av att man fäst någonting med en säkerhetsnål som sedan förorsakar et hål i materialet. Om det finns ett snitt eller hål i DrymaxX®-produkten måste de tejpas efter att det sytts ihop, för att säkerställa vattentätheten. Användning av tejp eller lappar som innehåller silikon rekommenderas inte.

För att DrymaxX®-produkten ska behålla sin vattentäta egenskap, bör den vid behov behandlas med impregneringsmedel avsett för membrankläder. Impregneringsmedel finns att köpa i till exempel sportaffärer. Med Mieles ImpraProtect impregneringsmedel uppnås enkelt den vattentäta, andningsbara resultatet direkt i tvättmaskinen. En behandling ärbra att göra då regn inte mera blir som droppar på plagget utan sugs in i tyget. När ytan på tyget blir blöt känns produkten våt och kall, eftersom vattnet absorberas på ytan av tyget och förhindrar plaggets andningsförmåga, dvs att fukten kommer ut.

Klicka här och shoppa Halti DrymaxX produkter