Finland Outdoor Evenemang - Haltiworld Blog

Finlands Outdoor Evenemang

Vi ses där ute!

Den finska sommaren är full av friluftsliv och bjuder på ett brett utbud av evenemang för dig som att njuta av de upplevelser som naturen har att erbjuda. I det här blogginlägget tar vi en titt på några av sommarens outdoor evenemang i Finland som du inte vill missa.

Friluftsevenemang

Den internationella jakt- och fiskemässan i Riihimäki äger rum i början av juni. Detta varierande evenemang erbjuder mycket att se och göra för friluftsentusiaster, vandrare och naturälskare i alla åldrar och på alla nivåer.

På mässan finns ett stort antal utställare som visar upp sina senaste produkter och tjänster. Mellan tälten och stånden kan du upptäcka campingutrustning, jaktutrustning, fiskeutrustning, vildmarksprodukter och många andra naturrelaterade tillbehör och utrustning.

Programmet bjuder även på en mängd olika presentationer och föreläsningar där experter delar med sig av information och tips om ämnen som campingutrustning, vildmarkskunskaper och hur man tar sig ut i naturen. Du kan också delta i olika workshops och aktiviteter.

Finlands Outdoor evenemang Karhunkierros - Haltiworld Bolg

Evenemang för äventyrssporter

Finlands fantastiska landskap är en utmärkt miljö för vandring och trekking, och det finns många evenemang under sommaren som inspirerar till utomhusaktiviteter.

Sommarens äventyrssportevenemang 2024 kommer att erbjuda spännande och utmanande upplevelser för både erfarna äventyrare och nybörjare. I Finland arrangeras ett brett spektrum av evenemang som kombinerar sport, äventyr och fantastiska naturområden. Evenemangen ger deltagarna möjlighet att uppleva adrenalinkickar, tänja sina gränser och njuta av fantastisk natur.

En av sommarens höjdpunkter är evenemangsserien NUTS, som omfattar flera äventyrslöpningsevenemang runt om i Finland. Till exempel erbjuder NUTS Karhunkierros möjligheten att springa i den fantastiska naturen i Oulanka nationalpark, medan NUTS Pallas tar med deltagarna på ett äventyr i Lapplands fjällvärld. Dessa evenemang lockar löpare och naturäventyrare att njuta av utmanande rutter och fantastisk natur.

Swimrun är ett lopp i flera delar där deltagarna springer i terräng och simmar i öppet vatten längs en markerad bana och växlar från löpning till simning och vice versa flera gånger. Swimrun kännetecknas av att det alltid genomförs utomhus och i öppet vatten.

Målet är att ta sig från startpunkten till mållinjen längs en bestämd rutt. All utrustning måste bäras själv från start till mål, och flytvästar är tillåtna. Finlands första officiella swimrun-tävling, Solvalla Swimrun, arrangerades 2014 i Noux nationalpark och dess omgivande vildmarksdammar och sjöar. Sporten har snabbt vuxit i popularitet och nya tävlingar har dykt upp över hela Finland.

Finlands Outdoor evenemang Cyklings evenemang - Haltiworld Blog

Cykelevenemang

Cykelevenemang som Tour de Helsinki och Saimaa Cycle Tour lockar cykelentusiaster från när och fjärran att njuta av fantastiska rutter och utmana sig själva.

Den 300 kilometer långa Saimaa Cycle Tour är ett av sommarens mest efterlängtade evenemang för cykelentusiaster. Detta unika evenemang ger deltagarna möjlighet att uppleva fantastisk natur och utmanande rutter runt sjön Saimen.

Saimaa Cycle Tour är inte bara en fysisk utmaning, utan också en mental resa där du tänjer på dina gränser. Den långa resan och de varierande förhållandena kräver uthållighet och beslutsamhet, men ger samtidigt möjlighet att njuta av cykling och den omgivande naturen.

Rogaining

Rogaining är en lagbaserad uthållighetssport där lag om 2-5 personer söker efter hinder i terrängen. Tävlingen inleds med en planeringsfas där lagen planerar en rutt och väljer ut de stigar som de ska söka efter. Målet är att samla så många poäng som möjligt under en viss tid.

Tävlingarna pågår vanligtvis i flera timmar, men kan när som helst återupptas vid tävlingscentret. Rogaining passar alla som är intresserade av naturen, eftersom man kan röra sig i sin egen takt och njuta av den spektakulära naturen.

Outdoor festivaler

Den 25:e upplagan av Pyhä Unplugged tar livemusiken till hjärtat av fjällen. De unika utomhusdammarna i Aittakuru och Tajukanmaa kommer att vara huvudscenerna för Pyhä Unplugged.

Det kommer också att finnas många gratis föreställningar på restauranger i området, och mer kommer att meddelas snart. Konsertbiljetterna säljs separat, så att var och en kan sätta ihop ett program som passar just en själv.

Finlands Outdoor evenemang - Haltiworld Blog

Varför outdoor evenemang?

1. Naturens skönhet.

2. Aktiv livsstil.

3. Gemenskap: genom att delta i evenemang kan du träffa nya människor och uppleva en känsla av gemenskap.

4. Upplevelser: många evenemang erbjuder oförglömliga upplevelser och chansen att prova på något nytt och spännande.

5. Lokal kultur: utomhusevenemang ger möjlighet att lära sig om lokal kultur och traditioner och att smaka på utsökt lokal mat och dryck.

Den finska sommarens utomhusevenemang erbjuder fantastiska möjligheter att njuta av naturen, vara aktiv och dela oförglömliga upplevelser med andra.

Oavsett om det handlar om vandring, cykling eller äventyrstävlingar kommer dessa evenemang att vara en del av dina sommarminnen under en lång tid framöver. Så skriv in i kalendern att du ska ut och njuta av Finlands fantastiska sommarevenemang!